Riikka Lehtonen – ainutlaatuinen lentopalloura on ohi

Kuva: FIVB

Yksi kaikkien aikojen suomalaisista lentopalloilijoista, Riikka Lehtonen, on päättänyt lopettaa uransa.

Lehtonen teki loistavan uran lentopallossa ja beach volleyssa.

Lehtonen kertoi päätöksestään itse sosiaalisessa mediassa.

Lauantaina Lehtonen, 42, julkaisi somessa videon, jossa hän kertoi päättävänsä pelaajauransa. Ymmärrettävästikin hän esiintyi videossa varsin tunteellisena.

– Nyt on tullut se hetki, että olen saanut varmuuden ja haluan kertoa, että olen lopettanut ammattilaisurheilu-urani, Lehtonen kertoi.

– Päällimmäisenä asiana on kiitollisuus siitä, että olen saanut tehdä tätä niin kauan ja niin makeiden ihmisten kanssa. Tämä herättää ihan mielettömästi tunteita, lisäsi Lehtonen.

Lehtonen aloitti lentopallon edustustasolla Oriveden Ponnistuksessa ja edusti myöhemmin Euran Raikua. Ammattilaisura vei hänet Ranskaan, Italiaan, Japaniin, Turkkiin, Kreikkaan ja Azerbaidzhaniin.

Suomen maajoukkuetta Lehtonen edusti yli sadassa A-maaottelussa.

Vuonna 2002 Lehtosesta tuli ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka voittaa Mestarien liigan. Mestarien liigaa hän oli voittamassa ranskalaisen Cannesin joukkueessa. Cannes otti vielä toisen Mestarien liigan voiton 2003.

Suomalaisista Mestarien liigan on voittanut Lehtosen lisäksi vain Tuomas Sammelvuo. Muut suomalaiset lentopallon eurocupvoittajat ovat Lauri Kerminen (CEV Cup) ja Laura Pihlajamäki (Challenge Cup).

Kansallisissa liigoissa Lehtonen oli voittamassa neljän eri maan mestaruutta.

Myöhempinä ammattilaisvuosinaan Riikka Lehtonen keskittyi beach volleyhin. Hänen parejaan olivat muiden muassa Niina Ahtiainen, Taru Lahti-Liukkonen ja Tanja Eteläaho.