LiigaPlokin trendi kääntyi vakavaan laskuun lentopallon Mestaruusliigassa

Pihtiputaan LiigaPloki avasi kautensa lentopallon Mestaruusliigassa mallikkaasti, mutta viime viikot ovat olleet tahmeita.

LiigaPloki on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Lauantaina joukkue taipui vieraskentällä LP-Vampulalle erin 0-3.

LP-Vampulan voitto oli selkeä myös eräpisteissä. Erät Huittisissa päättyivät 25-17, 25-16 ja 25-19.

LiigaPloki lähti otteluun alkukaudella hyväksi osoittautuneella kuusikolla, mutta kamppailun vanhetessa valmentaja Mikko Pesonen teki paljon vaihtoja. Nyt muiden muassa Aliisa Kähkölä ja Roosa Päykkönen saivat vastuuta.

Tanskan maajoukkuepelaaja Helena Elbäk pelasi vain ensimmäisessä erässä loukattuaan itseään.

– Helena loukkasi jalkansa ensimmäisessä erässä tilanteessa 6-13. Hän ei pelannut sen jälkeen. Vamman vakavuus selviää lähipäivinä, LiigaPlokin joukkueenjohtaja Martti Karjalainen kertoo.

Jada Stackhousen peli tyssäsi toiseen erään. Edes luottopelaaja Anna Jefremenko ei saanut itsestään parasta irti, vaikka kokeili niin yleispelaajan kuin hakkurin roolissa.

Vampula sen sijaan piristyy. Se on voittanut kolmesta viime ottelustaan kaksi. Lauantaina varsinkin yleispelaaja Cassidy Baird oli tulessa ja teki 18 pistettä. Hän sai yli neljänneksen Elvita Dolotovan jakelemista passeista.

Nurmon Jymy katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla kotonaan Puijo Wolleyn 3-0. Ruotsin sensaatiomaiseen EM-joukkueeseen kuulunut Diana Lundvall viimeisteli 15 pinnaa. Sanni Rantanen napsi viisi torjuntapistettä, vaikkei pelannut kuin kahdessa erässä.

Natasha Calkins teki Puijolle yhdeksän pistettä, mutta virheet painoivat hänen pelinsä kaksi pinnaa pakkasen puolelle.

OrPo-Kangasala-mittelö eteni neljään erään. Kangasala voitti 3-1.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmos palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan, kun Raision Loimu kaatui erin 3-1. Loimu painui viiden ottelun tappioputkeen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ja yhdellä naisten ottelulla.