Olli Kunnari: ”Kokeneen joukkueen merkki, ettei höntyillä, vaikka tulee epäonnistumisia”

Voitto Köykkä ja Kasimir Vuorinen. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa voitot perjantaina ottivat TUTO Volley ja Akaa-Volley.

TUTO Volley otti ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla Lentopalloseura Ettan erin 3-0. Akaa-Volley oli kotonaan Vantaa Ducksia etevämpi niin ikään 3-0-tuloksella.

Ennen perjantai-illan lentopallon mestaruusliigaottelua Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarilta kysyttiin, miten joukkue saadaan hereille heti alusta asti. Alkukaudesta akaalaisilla on ollut peleissään käynnistymisongelmia.

– Ei tässä mitään erityistä ole sen suhteen tehty. Olemme tehneet kovaa työtä treeneissä. Kaikkia osa-alueita on hiottu antaumuksella, naureskeli Kunnari.

Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala puolestaan vitsaili, että joukkueen alkukauden menestys taitaa olla kiinni helpohkosta sarjaohjelmasta.

– Nythän meillä alkaa todellinen testi, kun vastaan tulee etukäteen ajatellen kovempia kokoonpanoja, Rajala sanoi.

Yllätys joukkueiden avauskuusikoissa oli Akaa-Volleyn edellisessä ottelussa lähes virheettömästi pelanneen Joni Mikkosen jääminen vaihtonurkkaukseen. Yleispelaajina nähtiin Kristo Kollo ja Kasimir Vuorinen. Molemmat täyttivät paikkansa.

Toijalassa nähtiin jännittävää ja parhaimmillaan varsin laadukastakin lentopalloa. Ottelun kulminaatiopiste oli toisen erän lopussa. Akaa-Volley oli ahdingossa, mutta torjuntatilastoissa hyvin esillä oleva Panu Pitkänen otti Ducks-hyökkäyksen kolme kertaa kiinni pisteen arvoisesti. Muutkin heräsivät taistelemaan, ja erän kaksi viimeistä pitkää palloa päättyivät kotikatsomon mieleisesti.

Kolmas erä oli Akaa-Volleyn hanskassa koko ajan, eikä sen voitto ollut uhattuna missään vaiheessa. Akaa kuittasi viidennen perättäisen voittonsa ja nousi sarjakakkoseksi.

Vantaa Ducksin, jolle tuli toinen perättäinen tappio, joukkueesta palkittiin hakkuri Aleksander Rastamo.

– Isoista palloista joku olisi pitänyt kääntää itselle. En voi olla tyytyväinen omaankaan peliini, kun kerran tappio tuli, synkisteli Rastamo.

Akaan parhaana palkittu Vuorinen nautti pelaamisesta. Hän ei häkeltynyt avauskuusikkopaikasta.

– Pelaaminen oli oikein hauskaa. Näin sen pitääkin mennä, että voidaan laittaa kuka vain kentälle. Emme ole riippuvaisia yksittäisistä pelaajista.

Olli Kunnari oli tyytyväinen tulokseen, mutta löysi vielä parannettaviakin osa-alueita.

– Oli vieläkin liikaa huonoja jaksoja. On kuitenkin kokeneen joukkueen merkki, kun ei höntyillä, vaikka tulee epäonnistumisia. Erityisesti miellyttää se, että koko hyökkäyskalusto oli plussan puolella, kertasi Kunnari.

TUTO Volleylle kauden toinen otteluvoitto oli suuri asia, mutta kenties vielä enemmän huomio kiinnittyy oululaisen Lentopalloseura Ettan alavireeseen. Lounais-Suomessa Ettalle tuli tappiot niin Hurrikaani-Loimaan kuin TUTOn vieraana.

Paremmin keskitorjujana tunnettu Nuutti Niinivaara aloitti Ettan hakkurina. Kokeilu jäi lyhytaikaiseksi. Niinivaara palasi keskelle, ja vaihdosta hakkuriksi tuli Jakub Petras. Ettan valmentaja Olli Kuoksa myönsi, että päähyökkääjän puute on merkittävä ongelma.

– Hakkuripelimme ei ole riittävällä tasolla tähän liigaan. Joukkueen pitää tehdä teknis-taktisissa asioissa muutoksia, jotta pystyy kehittymään, ei riitä, että halutaan asioita, Kuoksa sanoi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina yhdellä miesten ottelulla ja kolmella naisten kamppailulla.

Teksti: Lentopallo.info, Akaa-Volley (Harri Mattila)