”Pettymys oli se, miten pelaajat suhtautuivat työntekoon ja joukkueeseen” – EM-flopin valmentaja sanoutui irti

Kuva: CEV.eu

Veljko Basic on irtisanoutunut Montenegron lentopallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Basicin päätös perustuu Montenegron täydelliseen floppiin lentopallon miesten EM-kisoissa 2021. Montenegro oli ainoa joukkue, joka ei voittanut kisoissa ainuttakaan erää.

Alkulohkossa Montenegro pelasi isäntämaa Tshekkiä sekä Italiaa, Sloveniaa, Bulgariaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Lähtökohdat olivat hyvät. Montenegro pääsi toisiin perättäisiin EM-kisoihinsa voitettuaan karsintalohkon. Lopputurnauksessa kaikki muuttui.

– Meillä oli ongelmia, ja tulokset olivat pettymys. Erityinen pettymys oli se tapa, jolla tietyt pelaajat suhtautuivat työntekoon ja joukkuetovereihin, Basic kertoi raportissaan Montenegron lentopalloliitolle.

– Periaatteitteni mukaisesti otan täyden vastuun epäonnistumisestamme EM-kisoissa 2021, ja eroan päävalmentajan tehtävästä, niittasi Basic.

EM-turnauksen jälkeen Montenegro on 49. lentopallon maailmanlistalla, ja sijoitus Euroopan rankingissa on 21:s.

Italia voitti Euroopan mestaruuden sekä miesten että naisten kisoissa.

Seurajoukkueiden MM-kisat: Miesten seurajoukkueiden MM-turnaus järjestetään tänä vuonna Betimissä, Brasiliassa. Kisa isketään 7.–11. joulukuuta.

Turnaukseen pääsee kuusi joukkuetta. Brasilialaiselle Sada Cruzeirolle turnauspaikka on varma. Lisäksi mukaan tulee joukkueita Euroopan Mestarien liigasta (2), Etelä-Amerikan mestaruusturnauksesta, Aasian mestaruusturnauksesta ja isäntämaan liigasta.

Seurajoukkueiden maailmanmestaruutta puolustaa italialainen Civitanova (2019). Viime vuonna turnausta ei pelattu koronaviruspandemian vuoksi.

Ranskan liiga: Suvi Kokkosen edustama Nantes väänsi 3-2-taistelukotivoiton Cannesista keskiviikkona. Yleispelaaja Kokkonen oli avauskokoonpanossa ensimmäisessä ja viimeisessä erässä.

Hakkuri Piia Korhosen rooli Venellesin joukkueessa on jäänyt pieneksi. Korhonen piipahti vaihdosta kentällä kolmessa erässä, kun Venelles hävisi vieraissa Beziersille erin 1-3. Amelie Rotar pitää tällä hetkellä kovaa komentoa Venellesin hakkurina.

Eurocupit: VaLePa putosi Mestarien liigan karsinnoista, mutta jatkaa euro-otteluitaan kakkostasolla CEV Cupissa. Vastaan on tulossa todella mielenkiintoinen joukkue, katso lisätietoja tästä.