VaLePa ei jatka Mestarien liigassa, Hämeenlinnan ongelmat jatkuvat

Kuva: CEV.eu

VaLePa ei etene lentopallon Mestarien liigaan kaudella 2021-22.

Toisen karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun Benfica voitti kotonaan erin 3-0. Kun keskiviikkona Sastamalassa Benfica siirtyi erin 2-1 johtoon, varmistui jatkopaikka portugalilaisjoukkueelle.

Neljäs erä oli enää muodollisuus. Benfica voitti sen pistein 25-14 ja ottelun erin 3-1.

VaLePa (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) pelasi hienosti ensimmäisessä erässä ja voitti sen pistein 27-25, mutta ensimmäisen erätauon jälkeen ote kääntyi vääjäämättä vastustajille. VaLePa joutui kentälle jälleen ilman hakkuri Jerome Crossia, mutta Alberto Cavasin tuurasi hyvin 18 pisteen suorituksella.

Benfican suomalaishakkuri Aaro Nikula pääsi kahdessa erässä vaihdosta kentälle ja avaukseen neljännessä erässä. Hänelle merkittiin viisi pinnaa.

VaLePa jatkaa eurotaivalta maanosan kakkosturnauksessa CEV Cupissa. Jännitystä tulee riittämään, sillä ensimmäinen vastustaja on italialainen Modena, jonka vahvuudesta löytyvät muun muassa supertähdet Nimir Abdel-Aziz, Earvin Ngapeth ja Bruno. Joukkuetta valmentaa italialainen lentopalloikoni Andrea Giani.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa valmentajaa vaihtanut Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi ensimmäistä kertaa Giovanni Torchion alaisuudessa. Merkittävää piristymistä vaihdos ei tuonut, sillä LP Viesti haki verrattain helpon 3-0-voiton Hämeenlinnasta.

Ainoastaan kolmas erä oli tasainen. Sen Viesti voitti pistein 25-22. Hämeenlinnalla oli hyvätkin hetkensä, mutta virheiden ja epätarkkuuksien määrä oli aivan liian suuri.

Lisähaastetta Kerholle toi ykköspassari Dana Schmitin sairastuminen. Passit jakeli nyt Jenna Ylivainio.

Viestin hakkuri Iina Andrikopoulou oli jälleen iskussa. Hän saavutti pistelukeman 21 ja henkilökohtaiset tehot +18.

Pölkky Kuusamo jatkoi vakuuttavasti ja kaatoi kotikentällään Woman Volleyn 3-0. Adeja Lambert oli Pölkyn joukkueessa tehokas ja viimeisteli 17 pistettä.

Myös LP Kangasalan ja LP-Vampulan välinen kamppailu päättyi 3-0. Voiton vei Kangasala hakkuri Gabriela Da Silvan 18 pisteen tahtiin.

LP Viesti johtaa Mestaruusliigaa. Tiukasti kannassa ovat yhden ottelun vähemmän pelanneet Pölkky ja Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Hurrikaani-Loimaa – Lentopalloseura Etta.