Kolme syytä, miksi tänään on poikkeuksellinen lentopallopäivä

Aaro Nikula iski viime vuonna VaLePan raitapaidassa. Kuva: Hannu Moilanen

Keskiviikkona 27. lokakuuta kuhisee niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä lentopallokentillä.

Seuraavassa kolme nostoa päivän mielenkiintoisimmista tapahtumista.

Suomalaisia Ranskan liigassa: Suvi Kokkosen ja Piia Korhosen edustamat joukkueet ovat tulessa keskiviikon kierroksella. Kokkonen ja Nantes ottavat mittaa Cannesista, kun taas Korhosen Venelles haastaa Beziersin.

Kokkonen johtaa Ranskan liigan yleispelaajatilastoa. Korhonen on hakkuritilastossa yhdeksäntenä.

Hämeessä uusi valmentaja: Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja vaihtui. Matteo Pentassuglia irtisanoutui, ja hänen tilalleen seura nimitti pika-aikataululla Giovanni Torchion. Torchio luotsaa Kerhoa keskiviikkona, eikä missä tahansa kamppailussa: vieraaksi Hämeenlinnaan tulee perinteinen kilpakumppani ja hallitseva Suomen mestari LP Viesti.

– Ensimmäinen ottelu tulee nopeasti ja vielä yhtä Suomen parasta joukkuetta vastaan. On hieno tunne odottaa ensimmäistä ottelua, mutta ensimmäisistä palloista lähtien fokus on pelkästään ottelussa, ja meidän pitää pystyä pelaamaan niin hyvin kuin on vain mahdollista, Torchio sanoo Lentopallokerhon verkkosivuilla.

Viesti johtaa Mestaruusliigaa voitettuaan kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Hämeenlinnalla on viisi voittoa ja kolme tappiota. Naisten liigassa käydään keskiviikkona myös kamppailut Kangasala-Vampula ja Pölkky-WoVo.

VaLePan unelma Mestarien liigasta elää: VaLePa (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) pelaa kotonaan Benficaa vastaan ja hakee pääsyä lentopallon Mestarien liigan karsintojen ratkaisuvaiheeseen.

VaLePa hävisi Portugalissa 0-3, joten keskiviikkona suomalaisjoukkueen on voitettava joko 3-0 tai 3-1 ja selvitettävä sen jälkeen vielä ns. kultainen erä. Haaste on todella kova, mutta passari Mikko Esko pitää lipun korkealla.

– Benfica pelasi hyvin. Heidän passi- ja hyökkäyspelinsä oli hyvää. Kotiottelussa meidän on syötettävä vähän paremmin ja pelattava aggressiivisemmin. Uskon, että meillä on edelleen mahdollisuus, Esko sanoi viime viikolla.

Erikoisleiman ottelulle lyö se, että Benfican joukkueessa pelaa hakkuri Aaro Nikula. Suomen maajoukkuemies edusti vielä viime kaudella VaLePaa.