Lentopallon Mestaruusliiga: Parhaat pelaajat alkukaudella 2021–2022

Syyskuun ja lokakuun 2021 ottelut on saatu pakettiin lentopallon Mestaruusliigassa.

Savo Volley johtaa miesten liigaa ja Pölkky Kuusamo naisten pääsarjaa. Lentopalloilussa voittavat joukkueet, mutta nyt on silti hyvä aika luoda katsaus alkukauden onnistujiin yksilötasolla.

Seuraavassa tulee Lentopallo.infon fantasiajoukkue Mestaruusliigan parhaista pelaajista alkukaudella.

Passari: Fedor Ivanov, Savo Volley – Nuorelle pelintekijälle ei tullut EM-kisapaikkaa, mutta näillä otteilla asia muuttuu tulevissa arvokisoissa. Ivanov löytää kuumat hyökkääjät oivallisesti, uskaltaa yrittää omiakin hyökkäysratkaisuja ja torjuu hyvin. Lisäksi iloisen vääräleukaiset kommentit tuovat lentopallomaisemaan kaivattua väriä.

Hakkuri: Iina Andrikopoulou, LP Viesti – Andrikopoulou on Viestin selkeästi paras pisteidentekijä, ja niin toki hakkurin tuleekin olla. Alkukaudella hän on tehnyt 158 pistettä ja päättänyt hyökkäyksensä pisteeseen paremmalla prosentilla kuin kukaan muu kärkihakkuri. Nyt kun Andrikopoulou, 23, ja Hämeenlinnan Yasmine Madsen, 22, tuntuvat kehittyvän päivä päivältä, maajoukkueeseenkin on syntymässä herkullinen kilpailutilanne.

Yleispelaaja: Ariana Pirv, OrPo – Jos puhutaan pohjoisamerikkalaisittain ”arvokkaimmasta pelaajasta”, lentopallon Mestaruusliigassa se on Pirv. Tuskin yhdelläkään muulla yksittäisellä pelaajalla on niin suuri merkitys joukkueen menestykselle kuin tällä 25-vuotiaalla romanialaisella. Tasokas vastaanottaja ja kova hyökkääjä on Orivedelle saatu. Johtaa pistepörssiä 161 pinnan saldolla.

Yleispelaaja: Jere Heiskanen, Karelian Hurmos – Viiden ottelun otanta on melko vähäinen, mutta Hurmos on silti kauden ykkösyllätys. Matti Alatalon valmentama joukkue ei ole kumarrellut kuvia, vaan ottanut jo kolme makeaa voittoa ja yhtenä harvoista horjuttanut sarjakärki Savo Volleyta. Heiskanen tekee tärkeää, tasalaatuista työtä kaikilla osa-alueilla: hyvä vastaanotto, vaikea aloitussyöttö, terävä hyökkäys.

Keskitorjuja: Anna Czakan, LP Viesti – Maajoukkuepelaaja on kantanut Viestissä tavallistakin suurempaa vastuuta, koska toinen ihannekokoonpanon keskitorjuja Nea Haatainen on ollut loukkaantuneena sivussa. Czakan kuuluu liigan eliittiin niin hyökkäyksessä, torjunnassa kuin aloitussyötössä. Kotimaan seurajoukkuekentät alkavat käydä liian pieniksi.

Keskitorjuja: Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks – Vantaalaisjoukkue avasi kautensa komeasti neljällä voitolla, ja Lehtonen kuului menestyksen päätekijöihin. Hän ei lukeudu liigan pisimpiin keskitorjujiin, mutta tulosta syntyy: Lehtonen tappaa hyökkäyksiä hyvällä prosentilla ja on torjuntapisteissä sarjan ykkönen.

Libero: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala – Vahva vastaanotto ja kenttäpuolustus on minkä tahansa menestyvän lentopallojoukkueen kivijalka. Suosikkilibero Sievänen on jälleen kerran keskeinen tekijä Kangasalan hakiessa SM-kultaa viime kauden liigapettymyksen jälkeen. Alkukaudella erinomaisia liberoita myös Shohei Nose (Savo), Netta Laaksonen (Viesti) ja Voitto Köykkä (Akaa-Volley).

Valmentaja: Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo – Kauden alla arvioimme Pölkyn liigan ykköseksi, ja alkukausi on antanut odotuksille katetta. Kuusamossa on tapahtunut muutoksia, mutta Gkotsis (uusi kasvo seurassa hänkin) on saanut joukkueen pelaamaan heti hyvin yhteen. Marraskuun alkaessa Pölkky johtaa liigaa niukasti ennen Viestiä.