Historiallinen voitto LP Salolle lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

LP Salo on ensimmäinen suomalainen naisten joukkue, joka saavuttaa otteluvoiton lentopallon Mestarien liigassa.

Historiallinen voitto tuli torstaina. Salo (kotimaan sarjoissa LP Viesti) kaatoi kotikentällään ranskalaisen Mulhousen erin 3-1.

Nykymuotoisessa Mestarien liigassa suomalaisista joukkueista on aiemmin voittanut vain VaLePa, joka löi kreikkalaisen PAOK Thessalonikin miesten Mestarien liigassa syksyllä 2017.

Salon saavuttama otteluvoitto on historiallinen suurten, globaalien joukkuepalloilujen mittakaavassa. LP Salon ja VaLePan lisäksi Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa on suomalaisvoiton ottanut vain Helsingin Jalkapalloklubi. HJK voitti portugalilaisen Benfican Mestarien liigassa vuonna 1998.

Torstaina avauskokoonpanossa Salolla pelasivat passari Saana Virtanen, hakkuri Iina Andrikopoulou, yleispelaajat Elena Becheva ja Jessica Kosonen, keskitorjujat Jenni Jantunen ja Anna Czakan sekä libero Netta Laaksonen.

Tomi Lemminkäisen valmentama Salo vältti aloitussyötön vastaanotossa liiat virheet ja hyökkäsi rohkeasti. Ykköspassari Viktoria Tutshashvili oli loukkaantuneena sivussa, mutta Virtanen hoiti tehtävän mallikelpoisesti.

Kamppailussa Salo voitti kaksi ensimmäistä erää (25-19, 25-21) ja Mulhouse kolmannen (25-18). Huikeiden vaiheiden jälkeen kotivoitto varmistui neljännen erän voitolla pistein 29-27.

Andrikopoulou (20) ja Kosonen (23) pääsivät Salon joukkueessa 20 pisteeseen. Czakanin viisi torjuntapinnaa olivat arvokkaat. Amanda Coneo oli vierasjoukkueen tuotteliain 23 pisteellään.

– Olen todella ylpeä joukkueesta, tämä oli joukkuesuoritus. Eri pelaajat pelasivat hyvin ottelun eri vaiheissa. Tuntuu upealta tehdä historiaa, olemme kaikki onnellisia, Kosonen kommentoi tuoreeltaan.

Salolla olivat Mestarien liigan alkulohkossa alla tappiot VakifBank Istanbulille (kahdesti), Monzalle ja Mulhouselle.

Mestarien liigan taipaleensa Salo päättää kotiottelulla Monzaa vastaan.