Lentopalloilija Isabelle Haak vaihtamassa seuraa miljoonaluokan kaupassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon supertähti Isabelle Haak on mediatietojen mukaan siirtymässä Italian liigaan.

Haak, ruotsalainen hakkuri, edustaa Turkin liigassa VakifBank Istanbulia. VakifBank voitti viime vuonna seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Loppuottelussa VakifBank löi italialaisen Coneglianon. Juuri Coneglianoon Haakia nyt viedään.

Perinteikäs urheilulehti Gazzetta dello Sport uutisoi, että Haak ja Conegliano ovat solmineet useita vuosia kattavan sopimuksen. Haak siirtyisi italialaisjoukkueeseen kuluvan kauden jälkeen.

Jos siirto toteutuu, kyseessä on mahtiluokan vaihtokauppa. Coneglianosta VakifBankiin on nimittäin suuntaamassa Paola Egonu, joka Haakin ohella lukeutuu lentopallomaailman parhaisiin hakkureihin.

Sanomalehti Dolomiten on jo ehtinyt uutisoida Egonun siirtymisestä varmana tietona.

Lentopallossa palkat eivät ole avointa tietoa niin kuin esimerkiksi Pohjois-Amerikan ammattilaisurheilussa, mutta huippuliigoissa avainpelaajien palkkojen tiedetään nousevan miljoonaluokkaan.

Isabelle Haak, 22 vuotta ja 196 senttimetriä, on noussut nopeasti naisten kansainväliselle lentopallohuipulle. Viime syksynä hän oli avainhahmo Ruotsin edettyä EM-kisoissa sensaatiomaisesti kahdeksan parhaan joukkoon.

Juniori-ikäisenä Isabelle Haak teki nimeä Engelholmin joukkueessa ja nousi Ruotsin maajoukkueeseen vain 14-vuotiaana. Vuonna 2016 hän aloitti ammattilaisuran: ennen VakifBankia hän ehti pelata ranskalaisessa Beziersissä ja italialaisessa Scandiccissa.

Myös Isabellen sisko Anna Haak on kovan luokan lentopalloilija.

– Isabellella on paljon vahvuuksia. Hän lyö kovaa ja ponnistaa korkealle. Hän voi lyödä torjunnan yli, ja syötöissä on hurjasti voimaa. Lisäksi hän on erinomainen torjuja. Hänen puolustamisensakin on kehittynyt, Anna Haak kuvailee.

Italialainen Paola Egonu on puolestaan räiskähtelevä persoonallisuus, joka kylvää lentopallokentillä hyökkäyskauhua vain 23 vuoden iässä.

Ulottuvuutta riittää, kun 190-senttiseen varteen lisätään räjähtävä ponnistus. Nigerialaissukuisena ja naisen kanssa parisuhteessa elävänä hän on myös hieno monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden ikoni.

Viime syksynä Egonu oli voittamassa Italialle lentopallon Euroopan mestaruutta.