Viisumiongelma vei Moskovan Dynamolta saumat lohkovoittoon lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Moskovan Dynamo ei päässyt osallistumaan tärkeään lentopallon Mestarien liigan vierasotteluun Dukla Libereciä vastaan.

Kaikille Dynamon edustajille ei myönnetty viisumia Tshekkiin. Mestarien liigaa järjestävä Euroopan lentopalloliitto CEV tuomitsi Duklalle 3-0-voiton.

Tuloksen myötä Dynamo menetti mahdollisuuden voittaa alkulohko. Lohkovoitto on menossa italialaiselle Novaralle.

Moskovan Dynamo tiedotti, että kaikki joukkueen pelaajat saivat viisumit Tshekkiin. Sen sijaan viideltä taustahenkilöltä viisumi evättiin. Dynamo kertoo Tshekin suurlähetystön tiedottaneen, ettei kyseisen viiden henkilön tapauksessa viisumin myöntämiselle ollut perusteita.

– Pyysimme CEV:ltä apua. CEV vastasi, ettei Dukla-ottelua voi lykätä. Dynamolle tuomittiin tekninen tappio, koska joukkue ei ilmaantunut otteluun, Dynamo kertoo verkkosivuillaan.

Mestarien liigan alkulohkoista vain lohkovoittajat menevät varmasti pudotuspeleihin. Dynamolla on edelleen mahdollisuus mennä jatkoon lohkokakkosten vertailussa.

Lohko C huipentuu Dynamon ja Novaran väliseen otteluun italialaisjoukkueen kotikentällä. Keskiviikkona Novara kärsi ensimmäisen tappionsa, kun THY Istanbul oli kotikentällään etevämpi erin 3-1.

Italialainen Conegliano tekee jälleen kerran hyvää jälkeä. Joukkue voitti kaikki viisi ensimmäistä otteluaan ilman erätappioita ja varmisti keskiviikkona paikan pudotuspeleihin lyötyään Zok UB:n.

Keskiviikkona pudotuspelipaikan varmisti myös puolalainen Rzeszow, joka kaatoi kaatoi vieraskentällä saksalaisen Dresdenin 3-0. Rzeszow on voittanut kaikki ottelunsa.

LP Salolla (LP Viesti) on Mestarien liigassa jäljellä vielä kotiottelut Mulhousea ja Monzaa vastaan. Salolaisjoukkue on hävinnyt kaikki neljä kamppailuaan, joten jatkopaikkaan ei ole mahdollisuuksia.