Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Jerome Cross on pelimies, mutta VaLePassa häntä riivasivat loukkaantumiset. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigassa on siirtoaika ohi kauden 2021-2022 osalta.

Siirtoajan viime hetkillä ei nähty suuria mullistuksia. Liigajoukkueet ovat nyt siinä kuosissa, jossa mennään kauden päätökseen asti.

Oona Pennanen kävi pikalainalla LiigaPlokissa, mutta hänen lainsopimuksensa umpeutui helmikuun alussa. Pelaaja palasi 1-sarjaan ja Lentopalloseura Ettaan.

LiigaPlokin liigaryhmä täydentyy Nea Mäkelällä. Hän on pelannut Plokin 2-sarjajoukkueessa, ja liigaryhmässä hän on kehityspelaajan kaksoisedustuksella.

Viime kaudella LiigaPlokissa väläyttänyt lentopallolupaus Sinitta Mennala siirtyy Plokin A-junioreihin. Tällä kaudella hän on pelannut aikuisten sarjaa Liikunnan Riemussa 1-sarjassa.

Lotta Kukkonen on liittynyt LP-Vampulan vahvuuteen. Hän aloitti kauden OrPossa, mutta jätti joukkueen taannoin.

Lentopallon Mestaruusliigassa kauden aikana suurimmat muutokset koki Hämeenlinnan Lentopallokerho. Joukkueella meni käytännössä koko kuusikko uusiksi loukkaantumisten ja epäonnistuneiden hankintojen vuoksi.

Naisten liigassa kauden aikana tehtyjä merkittäviä hankintoja ovat muiden muassa Kaisa Nyman (LP Viesti), Molly Lohman (Pölkky Kuusamo) ja Courtney Baker (Puijo Wolley).

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Etta lähti kauteen ulkomaalaisavusteisesti, mutta sekä Michael Michelau että Jakub Petras vaihtoivat maisemaa. Michelau löysi uuden lentopallokodin Savo Volleysta.

VaLePa koki kovia, kun hakkuri Jerome Cross joutui jättämään joukkueen. Nyt päähyökkääjänä on käytetty Alberto Cavasinia ja Matias Tihumäkeä.

Lisäksi VaLePa hankki Sebastian Röslerin, kun kaksi keskitorjujaa – Tuomas Hautala ja Mikko Karjarinta – joutui sivuun loukkaantumisten takia.