Tulos ei vastaa tavoitteita – Puijo Wolley veti johtopäätöksiä

Lentopallon Mestaruusliigassa Puijo Wolley on vahvistanut joukkuettaan passari Courtney Bakerilla.

Baker, 24, on kanadalainen lentopalloilija. Hänellä on kokemusta Kanadan nuorten maajoukkueesta, ja hän on päässyt kokeilemaan myös A-maajoukkueen vauhtia.

Puijo Wolley kertoo, että Baker tulee joukkueen ottelukokoonpanoon joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Baker pelasi viiden kauden ajan yliopistolentopalloa Dalhouse Tigersissä ja kokosi kaikkiaan 90 ottelua. Ammattilaisuransa hän aloitti viime kaudella Unkarin liigassa.

Urheilussa Courtney Baker ehti kokeilla monenlaista ennen kuin lentopallo vakiintui ykköslajiksi.

– Lentopallo oli itse asiassa viimeinen laji, jota aloin harrastaa, Baker kertoi Volleyball Nova Scotian haastattelussa.

– Olen aina ollut urheilullinen, ja ehdin harrastaa niin koripalloa, sulkapalloa, yleisurheilua, jopa uintia. Kun aloitin lentopallon, huomasin, että se on kaikkein haastavinta ja kaikkein eniten joukkuelaji. Lentiksessä päätin siis jatkaa.

Lajivalinta koituu nyt Puijo Wolleyn onneksi. Ennen kauden alkua kuopiolaisseura asetti tavoitteeksi sijoittumisen viidenneksi Mestaruusliigan runkosarjassa. Kun 12 ottelun jälkeen plakkarissa oli vain neljä voittoa, seurajohdossa vedettiin johtopäätöksiä.

Puijon päävalmentaja Jukka Lehtonen pitää hyvänä, että seuralla on hallitus, joka pystyy tekemään ratkaisuja.

– Alkukauden tulos ei ole ollut tavoitteiden mukainen. Nyt joukkueella on yksi palanen lisää yhteisesti asetetun tavoitteen saavuttamiseen. Pyrimme saamaan Courtneyn viihtymään Kuopiossa ja tuntemaan itsensä osaksi joukkuetta mahdollisimman nopeasti, Lehtonen kuvailee Puijon verkkosivuilla.

Alkukauden ajan Puijon passareina ovat toimineet Anni Toivonen ja Venla Hyttinen. Heistä Toivonen on saanut hieman enemmän peliaikaa.

Puijo Wolleyssa Baker saa myös kanadalaista seuraa, sillä joukkueen vahvuuteen kuuluu hakkuri Natasha Calkins.

Mestaruusliigaan Puijo Wolley nousi kaudeksi 2019-2020. Kahdella ensimmäisellä kaudellaan se jäi sarjajumboksi. Tällä kaudella, kun mukana on 11 joukkuetta, kolme joukkuetta jää pudotuspelien ulkopuolelle. Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittuneen kausi päättyy. Kaksi viimeistä joutuvat karsimaan liigapaikastaan.