Isabelle Haak paukutti 35 pistettä ja ratkaisi lentopallon Mestarien liigan upean ottelun

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigassa tasokkaat joukkueet VakifBank Istanbul ja Vero Volley Monza avasivat kautensa upealla kamppailulla.

Vierasjoukkue Monza ylsi keskiviikkona urotekoon ja vei avauserän pistein 25-23. VakifBank osoitti kuitenkin korkean tasonsa ja vei ottelun erin 3-1.

VakifBankin ruotsalaistähti Isabelle Haak nousi ratkaisurooliin. Hän teki komeat 35 pistettä ja oli vahva erityisesti erien ratkaisuhetkillä.

Ottelu oli jo menossa täyteen viiteen erään, sillä Monza johti neljättä erää selvästi (16-9 ja vielä 20-16). Sitten VakifBankin peli loksahti kuin taikaiskusta, eikä italialaisjoukkueelta löytynyt enää vastausta.

Haak palkittiin odotetusti ottelun parhaana pelaajana.

– Avainasia oli se, ettemme lopettaneet taistelua missään vaiheessa, vaikka olimme viimeisessä erässä selvästikin tappiolla. Tehtiin todella hieno comeback. Mielestäni tämä oli ennen kaikkea joukkuesuoritus, ja pelaaminen oli hauskaa, Haak kommentoi.

Kyseinen Mestarien liigan alkulohko kiinnostaa Suomessa erityisesti, koska siinä pelaa myös LP Salo. LP Salo (kotimaassa LP Viesti) pelasi avausottelussaan rohkeasti, mutta hävisi vieraissa erin 1-3 ranskalaiselle Mulhouselle.

LP Salon kotiavaus on vuorossa 9. joulukuuta, jolloin vieraaksi saapuu Haakin tähdittämä VakifBank.

Lentopallon tuore maailmanennätysjoukkue Conegliano venytti historiallisen voittoputkensa jo 75 otteluun. Italialaisjoukkue kaatoi Zok UB:n. Voitto tuli erin 3-0, vaikka supertähdet Paola Egonu ja Joanna Wolosz eivät pelanneet. Nyt pisteykkönen oli Giorgia Frosini (16).

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaajakriisistä kärsivä Hämeenlinnan Lentopallokerho hävisi kotonaan Pölkky Kuusamolle 0-3.

Miesten Mestaruusliigassa Raision Loimu venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi kaatamalla vieraissa Team Lakkapään 3-1. Savo Volley palasi VaLePa-tappion jälkeen voittokantaan. Vieraskentällä kaatui Akaa-Volley 3-0. Hurrikaani-Loimaa puolestaan otti kotonaan 3-0-voiton Karelian Hurmoksesta.