Raision Loimun tähtipelaaja Tayeb Einisamarein loukkaantui

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu viilettää paremmassa tuloskunnossa kuin vuosiin.

Keskiviikkona Loimulle tuli jo neljäs perättäinen otteluvoitto. Raisiolaisjoukkue kaatoi Rovaniemellä Team Lakkapään erin 3-1.

Ottelun paras pistemies oli isäntien hakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 28 pistettä ja saavutti komean teholukeman +20. Loimulaisista yleispelaaja Kristaps Smits teki 20 ja hakkuri Ali Fazli 18 pistettä.

Yksi ottelun ratkaisutekijöistä oli Loimun parempi vastaanotto- ja puolustuspelaaminen, joita johti liberopaitaan pukeutuneena kapteeni Väinö Rahko. Loimu puolusti ottelussa tinkimättömästi ja päätti puolustuksen jälkeiset hyökkäykset kotijoukkuetta tehokkaammin. Vastaanotossakin vieraat olivat tilastojen mukaan isäntiä edellä.

Ottelun loppuhetkillä loimulaiset kokivat huolestuttavia hetkiä. Viimeisen erän tilanteessa 15-21 keskitorjuja Tayeb Einisamarein joutui jättämään kentän hyökkäyshypystä alas tullessa syntyneen kivun vuoksi.

Iranilainen matkaa Turussa jatkotutkimuksiin, ja vaivaan hankitaan tarvittavat huoltotoimenpiteet, Loimu kertoo tiedotteessaan.

Einisamarein, samoin kuin maanmies Fazli, on osoittautunut Loimulle hyväksi hankinnaksi. Hän on ottanut liigassa 30 torjuntapistettä ja on johdossa Mestaruusliigan keskitorjujatilastossa.

Savo Volley hävisi VaLePalle tiistaina, mutta palasi jo keskiviikkona voittokantaan. Akaa-Volley kaatui vieraskentällä 3-0.

Akaa-Volleyn Kristo Kollo palkittiin joukkueensa parhaana. Yleispelaaja oli kuitenkin pettynyt omaan suoritukseensa tappion hetkellä.

– Surkeaa hyökkäyspeliä meiltä tänään. Torjuntapelaamiseen olen tyytyväinen. Saimme runsaasti vaimennuksia, joista olisi pitänyt useampi saada pelattavaksi. Pitää valmentajan kanssa tutkia videot ja parantaa tätä osa-aluetta, Kollo kommentoi.

Akaan valmentaja Olli Kunnari oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

– Jos katsotaan tuloksen taakse, niin on aika selkeää, että meidän hyökkäys oli tänään vaisu. Siihen tämä ottelu kaatui. Saatiin poikkeuksellisesti vastaanotossakin vähän takkiin. Kristo ja Sauli Sinkkonen jäivät plussan puolelle, arvioi Kunnari.

Savo Volleyn Andrus Raadik oli joukkueensa selkeästi ahkerin pistemies kerättyään 17 pinnaa. Kukaan muu ei päässyt edes kymmeneen.

Hurrikaani-Loimaa otti kotonaan 3-0-voiton Karelian Hurmoksesta. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaajakriisistä kärsivä Hämeenlinnan Lentopallokerho puolestaan hävisi kotonaan Pölkky Kuusamolle 0-3.