OrPo säväytti lentopalloliigan erikoisessa ottelussa, mutta valmentaja uskoo vielä ”paljon, paljon parempaan”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistus lähti kauteen hieman arvoituksellisissa tunnelmissa, mutta joukkue tekee varsin hyvää jälkeä.

Torstaina OrPo nipisti sarjapisteen Pölkky Kuusamolta, joka kuuluu liigan kärkikastiin. Orivedellä kuusamolaisjoukkue voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen erin 3-2.

Ennen ottelua sarjapiste olisi varmasti tuntunut OrPolle hyvältä saaliilta, mutta tapa, jolla se lopulta tuli, oli katkera: OrPo johti ottelua erin 2-0.

OrPo oli tasaisen varmasti kaikessa edellä kahden ensimmäisen erän ajan. Timanttinen vahvistus Ariana Pirv oli jälleen kerran avainroolissa. Hän teki kahteen erään yhteensä 12 pistettä ja päätti reilusti yli puolet hyökkäyksistään pisteeseen.

Kuten usein käy, pelin luonne muuttuu kahden erän jälkeisellä, niin sanotulla pitkällä erätauolla. Pölkky tuli kolmanteen erään sisuuntuneena. Erityisesti yleispelaaja Carlyle Nusbaumin väkevän pelaamisen ansiosta vierasjoukkue vei viimeiset erät selkein eräpistein.

Vaikka yllätysvoitto karkasi, OrPon libero Emilia Putkisaari arvioi tapahtunutta positiivisen kautta.

– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme tosi hyvin. Lähtökohta oli, ettei meillä ole mitään hävittävää, ja pakko on lähteä pelaamaan täysiä, kertoi Putkisaari.

– Toisen erän jälkeen Pölkky vain alkoi pelata paremmin, sai juonesta kiinni ja tuli kyllä kovaa päälle. Yritimme taistella, ja saimmekin sarjakolmosen haastettua. Olen ylpeä meidän kaikista pelaajistamme, parhaamme yritettiin.

Kapea pelaajamateriaali on OrPolle suuri haaste. Kaiken lisäksi torstaina Annukka Paloniemi ja Anastasia Boricheva eivät pelanneet. Päävalmentaja Nikolaos Gitzekosilla ei siten ollut juuri vaihtomahdollisuuksia.

– Itse en siitä välitä, yritämme vain pelata mahdollisimman hyvin. Pelaajat ovat tietenkin nuoria, mutta olemme silti todistaneet tasomme, Gitzekos lausahti.

– Pitää ehkä löytää vielä uusi taso, erityisesti henkisesti. Jos pelaamme näin ja saamme vielä joitain asioita parannettua, olen tyytyväinen, ja saadaan nähdä paljon, paljon parempi joukkue, valmentaja uskoo.

Kolmentoista ottelun jälkeen OrPolla on seitsemän voittoa ja kuusi tappiota. Sijoitus Mestaruusliigassa on neljäs. Kärkikolmikon muodostavat LP Viesti, LP Kangasala ja Pölkky.

Naisten pääsarja jatkuu viikonloppuna kolmen ottelun voimin. Lauantaina kohtaavat LP Kangasala ja Nurmon Jymy. Sunnuntain kamppailut ovat Woman Volley – LP-Vampula ja Helsinki Volley – Puijo Wolley.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa on vilkkaampi viikonvaihde. Lauantaina käydään viisi mittelöä ja sunnuntaina vielä Kokkolan Tiikerit – VaLePa.