Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho on saanut apua pelaajakriisiinsä. Uusi vahvistus on Nayara Ferreira.

Brasilialainen Nayara, joka pelaa yleispelaajan paikkaa, on Suomessa entuudestaan tuttu. Hän on aiemmin pelannut lentopalloliigaa LP-Vampulassa.

Lentopallokerho kertoo, että seuran ja Nayaran välinen sopimus kattaa loppukauden.

Ensimmäisellä Suomen-komennuksellaan Nayara nousi yhdeksi parhaista yleispelaajista Mestaruusliigassa. Hämeenlinnan päävalmentaja Giovanni Torchio uskoo, että brassi tuo joukkueeseen uutta puhtia.

– Tarvitsemme kentälle tulta. Nayara on avoin, hymyilee paljon, ja hän on kentällä tasaisen vahva. Hän on tehokas hyökkäyksessä, ja tehoja häneltä myös toivomme jo maanantain ottelussa LiigaPlokia vastaan, Torchio sanoo Lentopallokerhon verkkosivuilla.

Hämeenlinnalle viimeisin jobinposti on maajoukkuepelaaja Michaela Madsenin loukkaantuminen. Hän joutuu olemaan pitkään poissa polven eturistisidevamman vuoksi. Michaela kertoi suoraan ja suorasanaisesti tilanteestaan somessa.

Kauden alla kaavaillusta ihannekuusikosta on Kerholla jäljellä enää hakkuri Yasmine Madsen. Loukkaantuneen Michaela Madsenin lisäksi poissa ovat passari Dana Schmit (loukkaantuminen) ja keskitorjuja Daniela Öhman (siirtyi Italiaan). Lisäksi serbialaiset yleispelaajat Aleksandra Cveticanin ja Jelena Oluic lähtivät kotimatkalle.

Viime otteluissa nuoret Netta Hyttinen ja Tuuli Tuominen ovat kantaneet yleispelaajavastuun. Täydennystä on haettu omista junioreistakin, ja Kerttu Kilpinen teki äskettäin liigadebyyttinsä vain 15 vuoden ja yhden kuukauden ikäisenä.

Puijo Wolley: Puijo Wolley vahvisti taannoin joukkuettaan passari Courtney Bakerilla. Baker, 24, on kanadalainen lentopalloilija. Hänellä on kokemusta Kanadan nuorten maajoukkueesta, ja hän on päässyt kokeilemaan myös A-maajoukkueen vauhtia.

Alkukauden ajan Puijon passareina ovat toimineet Anni Toivonen ja Venla Hyttinen. Heistä Toivonen on saanut hieman enemmän peliaikaa. Baker on tulossa joukkueen ottelukokoonpanoon joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Naisten pääsarja jatkuu viikonloppuna kolmen ottelun voimin. Lauantaina kohtaavat LP Kangasala ja Nurmon Jymy. Sunnuntain kamppailut ovat Woman Volley – LP-Vampula ja Helsinki Volley – Puijo Wolley.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa on vilkkaampi viikonvaihde. Lauantaina käydään viisi mittelöä ja sunnuntaina vielä Kokkolan Tiikerit – VaLePa.