Valmentaja Tolvanen ylpeä Savo Volleysta: ”Ei sitten nautita, vaan runtataan väkisin”

Kuva: CEV.eu

Savo Volley selvitti kunnialla rankan kahdeksan päivän puristuksen lentopallon Mestaruusliigassa.

Hieman runsaassa viikossa Savo pelasi peräti neljä liigaottelua. Saaliina oli kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä.

Rupeaman ainoa tappio tuli huippuottelussa VaLePaa vastaan. Voitot Savo saavutti TUTO Volleysta, Akaa-Volleysta ja Hurrikaani-Loimaasta.

Savo Volley pelaa kotiottelunsa liikkuvasti. Lauantaina tie vei legendaariselle lentopallopaikkakunnalle, Pieksämäelle. Veturitalleilla nähtiin hyvätunnelmainen kamppailu, jota todisti paikan päällä 478 katsojaa.

Ottelussa Savo voitti Hurrikaani-Loimaan erin 3-1. Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen sanoi, että joukkueen oli tarkoitus lähteä nauttimaan pelaamisesta. Suunnitelma ei mennyt putkeen, ja kahden erän jälkeen tilanne oli 1-1.

– Pitkän erätauon jälkeen piti jo ääntä korottaa ja sanoa, että ei sitten nautita, vaan runtataan väkisin. Piti saada kiukkua peliin ja tekemistä aggressiiviseksi. Pikkuhiljaa haalistuttiin, ja väri kasvoilla muuttui valkoisemmaksi ja valkoisemmaksi, Tolvanen kuvaili.

– Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta, koska se jaksoi rimpuilla. Hurrikaani ei tehnyt sitä helpoksi, ja meillä vielä omat virheet söivät energiaa.

Tolvanen kertoi, että tähtihakkuri Lelu Ojansivu pyysi itse päästä vaihtoon toisessa erässä. Lopun ottelua hakkurivastuun kantoi nuori Veikka Lindqvist, joka hänkään ei onnistunut järin hyvin. Verrattain valjua oli hakkuripelaaminen Hurrikaanillakin. Antti Ropponen teki 17 pinnaa mutta myös tukun virheitä.

Savo Volleyn kurkoksi nousi kokenut yleispelaaja Andrus Raadik, joka saavutti 26 pistettä ja upean teholukeman +21. Jakub Kovac puolestaan tuuletti neljää torjuntapistettä.

Karelian Hurmos jatkoi yllätysotteitaan ja kaatoi kotonaan Akaa-Volleyn 3-0. Hurmos esitti hienoa torjuntapeliä; lisäksi Jere Heiskanen, Eetu Häyrinen ja Markuss Cielavs olivat vahvoja verkolla. Passit jakeli osaavasti Lasse Jylhä.

Vantaa Ducks ja Team Lakkapää tarvitsivat täydet viisi erää. Ducks voitti Korsossa 3-2. Kokkolan Tiikerit haki 3-0-vierasvoiton TUTOlta ja VaLePa samoin Ettalta. Savo Volley johtaa liigaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala kuittasi odotetun kotivoiton Jymy Volleysta. Pälkäneellä käyty ottelu päättyi erin 3-0. LP Viesti johtaa sarjaa, ja Kangasala on toisena.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina miesten ottelulla Kokkolan Tiikerit – VaLePa sekä naisten kamppailuilla Helsinki Volley – Puijo Wolley ja Woman Volley – LP-Vampula.

Lentopallon Mestaruusliiga 27.11.2021

Savo-Hurrikaani 3-1
TUTO-Tiikerit 0-3
Etta-VaLePa 0-3
Hurmos-Akaa 3-0
Ducks-Lakkapää 3-2

Kangasala-Jymy 3-0