Lelu Ojansivu vastaan VaLePan uusi tykki Jerome Cross – ”Hakkurit molemmilla puolilla hurjalla pelipäällä”

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigan odotetussa tiistaiottelussa VaLePa kaatoi Savo Volleyn.

Kyseessä oli viime kauden loppuottelijoiden kohtaaminen. VaLePa oli parempi Tampereella käydyssä ottelussa erin 3-1.

Savo vei ensimmäisen erän pistein 25-21. Sen jälkeen komensi kotijoukkue: 25-22, 25-21, 25-19.

Ottelun hyökkäyshahmo oli VaLePan hakkuri Jerome Cross. Loukkaantumisen takia hän on päässyt pelaamaan tällä kaudella vähän. Jos motivaatiota ja terveyttä riittää, kauden mittaan hänestä tulee todella paha pideltävä vastustajille.

– Oli hienoa pelata vihdoinkin. Tuloksesta olen tyytyväinen joukkueen puolesta. Oli hyvä pelata vahvaa joukkuetta vastaan. Meillä on kuusi vierasottelua tulossa, joten on tärkeää, että pelaamme ottelun kerrallaan, Cross alleviivasi ottelun jälkeen.

Todella korkealle ponnistava, 196-senttinen Jerome Cross on Kanadan miehiä. Euroopassa hän on pelannut aiemmin Bundesliigaa ja Alankomaiden liigaa.

Tiistain kamppailussa Cross kuritti Savoa 24 pisteen edestä. Savon hakkurikollega Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu pääsi 19 pinnaan.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen esiintyi taas vahvasti. Hän hoiti aloitussyötön vastaanoton oivallisesti ja viimeisteli VaLePalle 18 pistettä.

Savon joukkueessa ongelmia oli erityisesti yleispelaaja Mikko Räsäsellä, jonka oma peli painui hyytävään lukemaan -7. Hän joutui tekemään kolmannessa erässä tilaa Antti Siltalalle.

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen antoi rehdin tunnustuksen kotijoukkueelle.

– Oli hyviä hetkiä, mutta yhtään hetkeä ei voi hukata VaLePaa vastaan. Vastustaja pääsi myllyttämään omaa syöttöpeliä. Hakkurit molemmilla puolilla hurjalla pelipäällä. Yleispelaajaosastolla ei päästy ihan samalle tasolle kuin VaLePa. On kyllä VaLePalla kova rosteri koossa, sanoi Tolvanen.

VaLePa on voittanut Mestaruusliigassa kaikki ottelunsa. Sarjasijoitus on vasta kolmas, koska otteluita on takana eurokiireiden vuoksi vain seitsemän. Kymmenen kertaa voittanut ja kahdesti hävinnyt Savo Volley johtaa liigaa.

Lentopallon Mestarien liigassa LP Salo avasi alkulohko-ottelunsa. Ranskassa tuli 1-3-tappio Mulhouselle.