Rohkea esitys toi LP Salolle erävoiton lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Suomen mestari LP Viesti lähti lentopallon Mestarien liigaan nimellä LP Salo ja avasi kautensa tappiolla.

Ensimmäinen vastus oli ranskalainen Mulhouse. Mulhouse voitti tiistaina kotonaan erin 3-1.

Viesti aloitti erinomaisesti ja voitti avauserän pistein 25-23. Kolme seuraavaa erää Mulhouse otti nimiinsä selvästi: 25-14, 25-14, 25-19.

Salon avauskokoonpanossa pelasivat passari Viktoria Tutshashvili, hakkuri Iina Andrikopoulou, yleispelaajat Elena Becheva ja Jessica Kosonen, keskitorjujat Anna Czakan ja Jenni Jantunen sekä libero Netta Laaksonen.

Tehokkaimmat pelaajat Salolla olivat Andrikopoulou ja Kosonen (molemmat +8). Kosonen teki eniten pisteitä (14), mutta toisaalta hänen epätasainen vastaanottopelinsä vaikeutti vierasjoukkueen pelinrakentelua.

Ottelun pisteykköseksi nousi räväkästi hyökännyt Kimberly Drewniok, joka teki Mulhouselle 18 pinnaa. Myös vaihdosta tullut Amanda Coneo oli verkolla paha pideltävä. Ruotsalaistähti Anna Haak oli sen sijaan verrattain vaisu.

Voitettu erä on Tomi Lemminkäisen valmentamalle Salolle mieluinen tuliainen. Ensimmäisessä erässä Mulhouse johti jo selvästikin (esimerkiksi 22-17), mutta Salon vaikeat aloitussyötöt, rohkeat hyökkäykset ja riittävän hyvä vastaanotto takasivat komean nousun erävoittoon.

Salolaisjoukkue on mukana Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa kolmatta kertaa. LP Salo on ainoa suomalainen joukkue, joka on päässyt Mestarien liigaan useammin kuin kerran. Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePan miehet) ja Hämeenlinnan Lentopallokerho ovat olleet mukana kertaalleen.

Mestarien liigassa Salolla on mahdollisuus tehdä suomalaishistoriaa, sillä toistaiseksi kaikki suomalaisten naisjoukkueiden ottelut ovat päättyneet tappioon. Ainoa suomalaisvoitto tuli miesten Mestarien liigassa syksyllä 2017, jolloin VaLePa kaatoi PAOK Thessalonikin.

Alkulohkon kaksi muuta joukkuetta, VakifBank Istanbul ja Vero Volley Monza, ovat huomattavasti kovempaa kaliiberia kuin Mulhouse. VakifBank ja Monza kohtaavat avauskierroksen ottelussa keskiviikkona.

Salon kotiavaus on luvassa 9. joulukuuta, ja vieraaksi tulee VakifBank. Turkkilaisjoukkueen tähti on ruotsalainen hakkuri Isabelle Haak, Anna Haakin pikkusisko.

Tiistaina eurokentillä nähtiin myös Suvi Kokkonen, jonka edustama ranskalaisjoukkue Nantes pelasi kakkostasolla CEV Cupissa saksalaista Schweriniä vastaan. Schwerin otti vierasvoiton 3-2-tuloksella. Kokkonen teki 16 pistettä.

Kotimaisessa Mestaruusliigassa pelattiin (ainakin moraalinen) kärkiottelu, jossa VaLePa kaatoi Savo Volleyn erin 3-1. Savo Volley (12 ottelua) johtaa liigaa, ja kaikki seitsemän otteluaan voittanut VaLePa on toisena. Väliin kiilaa kakkoseksi Akaa-Volley.