Sinitta Mennala: nuori lentopalloilija lähellä läpimurtoa

Sinitta Mennala, 18, on lentopalloilija, josta kuullaan vielä paljon.

Mennala, 169-senttinen yleispelaaja, edustaa lentopallon Mestaruusliigassa LiigaPlokia. Kehityspelaajan statuksella hän voi pelata lisäksi 1-sarjaa Pihtiputaan lukion ja Plokin joukkueessa. Toistaiseksi hän on esiintynyt enimmäkseen 1-sarjassa, mutta syksyllä tuli liigadebyyttikin tehtyä.

Ykkössarjassa Mennala johtaa pistepörssiä tehtyään yhdeksään otteluun yhteensä 145 pistettä. Lauantaina hän viimeisteli peräti 33 pinnaa, kun Pihtiputaan joukkue voitti vieraissa LP Viesti Akatemian 3-2.

Pihtiputaan pääsarjajoukkue LiigaPloki kaipaa hyviä uutisia, ja Mennala saattaa hyvinkin olla sellainen. Maanantaina hän pääsi kahdessa erässä vaihdosta kentälle. LiigaPloki hävisi kotonaan kärkijoukkue LP Kangasalalle 0-3.

Mennalan esitys maanantaina oli ehkä lyhyt, mutta sitäkin tehokkaampi. Hän teki kolme pistettä (yksi hyökkäys, yksi torjunta, yksi ässä) eikä aiheuttanut vastustajalle yhtään pinnaa. LiigaPloki tarvitsee hyviä esityksiä kipeästi, sillä kuusi viime ottelua ovat päättyneet tappioon.

Mennalalla on kokemusta Suomen nuorten maajoukkueista. Jos kehitys jatkuu, voi A-maajoukkuekin vielä kutsua, ja hänestä saattaa tulla vaikkapa Salla Karhun tapainen luottopelaaja. Maanantaina Karhu rehki toisella puolella verkkoa ja pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

– Salla Karhu pelasi tänään huippupelin, vain yksi hyökkäysvirhe koko pelissä, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen sanoi.

Kaksi vuotta sitten Mennala siirtyi Korpilahden Pyrinnöstä Pihtiputaalle. Jälkeä alkoi syntyä heti. Kauden 2018-19 päätteeksi hänet valittiin Keski-Suomessa vuoden tyttöjunioriksi.

Maanantaisessa ottelussa LP Kangasala voitti erät pistein 25-21, 25-15 ja 25-21. Pistetehtailusta vastasivat yleispelaajat Ronja Heikkiniemi ja Salla Karhu (molemmat 14) sekä neljällä torjunnalla ja kolmella ässällä juhlinut keskitorjuja Roosa Laakkonen.

LP Kangasala johtaa lentopallon Mestaruusliigaa seitsemän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon. Liiga jatkuu tiistaina miesten kamppailulla Kokkolan Tiikerit – Savo Volley.