Savo Volley: kolme näytöstä ylivoimasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikerit kuuluu alkukauden piristäjiin, mutta kärkijoukkue Savo Volleyta vastaan sillä ei ollut sanansijaa kuin yhdessä erässä.

Tiistaisessa, odotetussa kamppailussa Savo Volley takoi Kokkolassa vierasvoiton erin 3-1.

Kokkolan lentopallodraama koostui neljästä näytöksestä. Kolme niistä kertoi Savo Volleyn ylivoimasta.

Ensimmäinen näytös: Tiikerien sideout-pelaaminen oli täysin riittämätöntä. Savo Volley ajoi isäntäjoukkueen vaikeuksiin jo aloitussyötöllä, eikä tiikerihyökkäysten rakentelusta tullut valmista. Savo käytti paikkansa kylmän rauhallisesti: 25-20.

Toinen näytös: Kotijoukkueen terävä avaus pyyhkiytyi nopeasti. Savo Volley pani pystyyn torjuntashow’n, jollaista harvoin nähdään. Pahimmillaan joukkueet olivat kuin eri sarjatasoilta. Pelaajavaihdot sytyttivät Tiikereitä erän loppupuolella. 25-13.

Kolmas näytös: Vihdoin nähtiin peliä, jollaista oli lupa illalta odottaa. Tiikerit palasi pitkältä erätauolta sisuuntuneena. Palloa toimitettiin yhä paremmin passari Anton Välimaalle, ja hyökkääjät saivat käännettyä lyöntinsä torjunnan kautta maisemaan. Setti Tiikereille 25-23.

Neljäs näytös: Ylivoima palasi. Yksi erävoitto näytti riittäneen Tiikereille. Savo latasi jo erän alkupuolelle pisteputken, eikä kyse ollut enää kuin lopun odottelusta. 25-9.

Joukkueiden tuotteliaimmat pistemiehet olivat Tiikerien Antti Leppälä ja Jiri Hänninen (molemmat 11) sekä Savo Volleyn Antti Siltala (23).

Savo Volley johtaa lentopallon Mestaruusliigaa suvereenisti voitettuaan kaikki yhdeksän otteluaan. Pisteitä on täydet 27 ja erätappioita vain kaksi. Tiikereille tuli kuuden voiton oheen nyt toinen tappio.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona naisten ottelulla Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley. Miesten liiga palaa kehiin vasta lauantaina.