Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigan kautta 2020-21 on takana puolitoista kuukautta. Savo Volley on miesten liigassa omilla teillään. Naisten liigan kärjessä LP Kangasala jatkaa vahvasti.

Seuraavassa viisi nostoa viikonvaihteen liigatapahtumista.

5. Raision Loimu: Kun Loimu kaatoi Karelian Hurmoksen lauantaina, on Mestaruusliigan kaikilla 20 joukkueella vihdoin ainakin yksi voitto. ”Voitto tuntuu hyvältä. Se oli itse asiassa minulle ensimmäinen 13 kuukauteen”, sanoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist. ”Tänään oli joukkueena hyvää tekemistä, ja taisteltiin joka pallosta.”

Voiton huuma oli lyhytaikainen. Sunnuntaina Hurrikaani-Loimaa voitti kotonaan Loimun mennen tullen 3-0.

4. OrPo: Liigan odotetun kärkinelikon (Kangasala, Pölkky, Hämeenlinna, Viesti) takana lymyilee tukku tasaisia joukkueita, jotka pyrkivät keskikastiin tai jopa kärjen haastajiksi. OrPo on päättänyt kuulua haastajiin.

Sunnuntaina Oriveden lentopalloylpeys antoi tyylikkään näytön ja nousi tärkeään 3-2-vierasvoittoon LiigaPlokista oltuaan tappiolla 1-2. Torstaiseen jännitysotteluun OrPo saa vieraakseen LP Viestin.

3. Akaa Volley: Peli lakkasi kulkemasta, eivätkä Markus Kaurton ja Voitto Köykän sairauslomat auta asiaa. Kolmas tappio putkeen koitui lauantaina, kun väkevästi esiintynyt VaLePa kävi hakemassa Toijalasta täyden pistepotin 3-0-tuloksella.

Valmentaja Oliver Lüütsepp tiedostaa vaikeudet: ”Nyt pitää löytää uudelleen itseluottamus omaan peliin. Hyökkäyspeli ontuu. Torjunta on yleensä toiminut, mutta tänään emme saaneet yhtään ainoata nappitorjuntaa.”

Paremmalle pelaamiselle on totisesti tilausta, sillä Akaan seuraava vastustaja on tappioton Savo Volley.

2. LiigaPloki: Pihtiputaalla on jälleen potentiaalinen pelaajisto koossa. Se ei ole kuitenkaan vielä joukkue. Valmentaja Mikko Pesonen myönsi, että ratkaisuhetkillä ”passipeli on kuutamolla”, ja hakkuripelikin kaipaa lisätehoja.

OrPo-kotitappion jälkeen LiigaPloki on hävinnyt viisi ottelua perättäin. Putken katkaiseminen vaatii jo pieniä ihmeitä, sillä maanantaina vieraaksi tulee liigakärki LP Kangasala.

1. Kokkolan Tiikerit: ”Tavoittelemme mitalisijoja tällä kaudella.” Tiikereissä on piristävää paitsi laadukas pelaaminen myös päävalmentaja Mikko Keskisipilän rohkeat julkilausumat.

Kun tiikerilauma kaatoi nousukuntoisen Lakkapaa.comin vieraissa erin 1-3, kasvoi voittoputki kolmen ottelun mittaiseksi. Voittoja on kuusi kappaletta, tappioita vain yksi.

Tiikerit jyrää tasalaatuisuudella. Yksilöistä on silti nostettava Jiri Hänninen. Hän johtaa Mestaruusliigan yleispelaajatilastoa selvästi ja on pelipaikastaan huolimatta koko liigan pistepörssissä kolmantena, edellään vain hakkurit Joonas Jokela (Ducks) ja Urpo Sivula (Akaa).

Tiistaiksi on luvassa todellista lentopalloherkkua: Tiikerit saa vieraakseen Savo Volleyn.