Lentopallon Mestaruusliiga: Akaa-Volleyn ahdinko syvenee, jäi nollille kotikentällään

VaLePan Romans Sauss on tikissä. Kuva: CEV.eu

Yksi mitalisuosikeista, Akaa-Volley, on ajautunut tappioputkeen lentopallon Mestaruusliigassa.

Lauantaina Akaa-Volley hävisi kotisalissaan VaLePalle suoraan erin 0-3. Akaa on hävinnyt kolme viime otteluaan, yhteiserin 1-9.

Akaa oli lauantaisessa kamppailussa täysin alakynnessä toisessa erässä (11-25), mutta pystyi kohtuulliseen taisteluun kahdessa muussa. VaLePan paremmuudesta ei jäänyt kuitenkaan pienintäkään epäselvyyttä.

Yleispelaaja Romans Sauss on hyvää vauhtia nousemassa yhdeksi liigan arvokkaimmista pelaajista. Nyt tuli VaLePan ahkerimpana 14 pistettä. Myös Sakari Mäkinen ja David Pettersson hyökkäsivät väkevästi.

Akaan puolella verkkoa kokenut Joni Mikkonen pääsi yhdeksään pisteeseen. Tähtihakkuri Urpo Sivula suli vaihtoon toisessa erässä.

VaLePalle voitto on viides perättäinen. Akaalla on kuusi voittoa ja neljä tappiota. Savo Volley johtaa liigaa ylivoimaisesti.

Raision Loimu hätisti vihdoin nollan voittosarakkeestaan. Loimu kaatoi kotonaan Karelian Hurmoksen 3-0. Johan Gruvaeus johti voittajien hyökkäyspeliä, ja vastaanotossa Väinö Rahko onnistui oivallisesti.

Kokkolan Tiikerit jatkaa vahvasti. Nyt kaatui nousukuntoinen Lakkapaa.com vieraissa 3-1-tuloksella yleispelaaja Jiri Hännisen 19 pisteen tahtiin. Eetu Häyrinen hakkuroi lappilaisjoukkueelle 22 pinnaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo kävi noutamassa odotetun vierasvoiton kuopiolaiselta Puijo Wolleylta. Pölkky voitti erin 3-1.

Puijo oli aivan vastaantulija avauserässä (11-25), mutta sen jälkeen nähtiin kelvollista lentopalloa puolin ja toisin.

– Ekasta erästä en kommentoi oikein millään tavalla. Sen jälkeen kaikki rauhoittuvat, ja alettiin tekemään niin kuin on sovittu. Tosi iloinen olen rohkeasta hyökkäyspelistä, ja puolustus oli hyvää, Puijon valmentaja Jukka Lehtonen perkasi.

LP Kangasala johtaa naisten liigaa pisteen erolla Pölkkyyn. Puijo Wolleylla on vain yksi voitto.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina yhdellä miesten kamppailulla ja neljällä naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.11.2020

Akaa-VaLePa 0-3
Lakkapaa.com-Tiikerit 1-3
Loimu-Hurmos 3-0

Puijo-Pölkky 1-3