Tuplajuhlat lentopallon MM-kisoissa – syntymäpäivänä maailman kahdeksan parhaan joukkoon

Kuva: FIVB

Neljännesvälierät alkoivat lauantaina lentopallon miesten MM-kisoissa.

Alkulohkojen jälkeen jatkoon pääsi 16 joukkuetta. Ensimmäiset pudotuspelikamppailut käytiin Ljubljanassa, Sloveniassa.

Päivän ottelut aloittivat järjestäjämaa Slovenia ja Saksa. Myöhäisillan kamppailussa kohtasivat Italia ja Kuuba.

Slovenia iski ensimmäisenä kahdeksan parhaan joukkoon kaadettuaan Saksan jännittävässä kamppailussa erin 3-1.

Kotijoukkue oli kahdessa ensimmäisessä erässä selvästi parempi, mutta Saksa heräsi taisteluun ja vei kolmannen erän nimiinsä. Ratkaisuerässä Slovenia oli vahvempi pistein 25-22.

Slovenian kapteeni Tine Urnaut sai juhlia kaksin verroin – hän vietti 34-vuotissyntymäpäiväänsä.

– Täydelliset synttärit, enempää ei voisi toivoa! Urnaut sanoi FIVB:n lähetyksessä.

– Vastustaja pelasi ottelun edetessä paremmin ja paremmin, mutta pystyimme kääntämään ottelun hyväksemme. Kannattajamme ovat uskomattomia, ja he ovat sitä mahtavampia, mitä pidemmälle pääsemme, Urnaut ihaili.

Italia otti paikan puolivälieriin. Hallitseva Euroopan mestari sai odotetun kovan vastuksen Kuubalta, mutta vei ottelun nimiinsä erin 3-1.

Ennakkoluulottomasti pelaava ja rajusti syöttävä Kuuba esitti parhaimmillaan loisto-otteita, mutta suoritusvarmuus ei riittänyt Italian haastamiseen. Kuubalaishakkuri Jesus Herrera oli jälleen lyönnissä ja teki joukkueelleen 23 pistettä.

Italian hakkuri Yuri Romano pelasi kenties kisojen parhaan ottelunsa (14 pistettä), mutta komeettamainen yleispelaaja Alessandro Michieletto joutui nyt tyytymään yhdeksään pinnaan.

– Voisin pelata vähän paremmin hyökkäyksessä, tänään vastustaja puolusti suuren osan lyönneistäni. Onneksi syötimme erittäin hyvin ja pelasimme hyvää joukkuepeliä, Michieletto kertasi.

Neljännesvälierät käydään neljässä päivässä. Kunakin päivänä pelataan kaksi kamppailua.

Brasilia-Iran

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.