Jo kolmas voitto EM-karsinnoissa: Suomi ylivoimainen Islannissa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti lauantaina Islannin vieraskentällä. EM-karsintaottelu päättyi suoraan erin 3-0.

Neljästä ensimmäisestä ottelustaan Suomi on voittanut kolme (Islanti kahdesti ja Montenegro kerran) ja hävinnyt yhden (Tshekki). Lohkon kaksi parasta etenevät EM-lopputurnaukseen 2023, joten Suomen mahdollisuudet ovat hyvät.

EM-karsintojen köykäisimpiin joukkueisiin kuuluva Islanti pystyi antamaan kotikentällään vain muodollisen vastuksen. Suomelle tilaisuus kävi korkeintaan pelinomaisesta harjoituksesta, ja erät päättyivät pistein 25-15, 25-12 ja 25-19.

Tapio Kangasniemen valmentaman Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Yasmine Madsen, keskitorjujat Roosa Laakkonen ja Netta Rekola, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Jessica Kosonen sekä libero Netta Laaksonen.

Kolmannen erän aloituskokoonpanossa Piia Korhonen korvasi Madsenin ja Daniela Öhman Rekolan.

Lopputulos oli selkeä, vaikka Suomi teki varsin paljon virheitä. Syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäysvirheitä kertyi yhteensä 18 kappaletta.

Kokkonen (+11) oli Suomen tehokkain pelaaja, Kosonen pääsi kymmeneen pluspisteeseen.

Ensi viikolla Suomi pelaa viimeiset EM-karsintaottelunsa: keskiviikkona Tshekkiä vastaan vieraissa ja lauantaina Montenegroa vastaan kotikentällä.

EM-karsinnoissa pelataan kaksinkertainen sarja, joten kaikille joukkueille tulee kolme koti- ja kolme vierasottelua.

EM-karsintoja käydään kaikkiaan kuudessa lohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin 2023.

Muut 12 joukkuetta määräytyvät kisajärjestäjyyden ja edellisten EM-kisojen menestyksen perusteella.

Suomi pelasi kaksissa viime EM-kisoissa (2019 ja 2021).

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on jo varmistanut paikan EM-kisoihin.