Lentopallon MM-kisojen ensimmäinen varmistunut puolivälierä on kuuma kuin hellan koukku

Kuva: FIVB

Neljännesvälierät jatkuivat sunnuntaina lentopallon MM-kisoissa.

Sunnuntain pelipaikka oli Gliwice Puolassa. Ottelut olivat Yhdysvallat-Turkki ja Puola-Tunisia.

Hallitseva MM-pronssimitalisti USA lähti ennakkosuosikkina Turkkia vastaan, mutta joutui paiskimaan täyden iltapuhteen ennen kuin voitto irtosi lukemin 3-2.

Turkki oli altavastaajana kaksi ensimmäistä erää, mutta innostui hurjan hakkurin Adis Lagumdzijan johtamana urhoolliseen esitykseen. Suomellekin ”turhan” tuttu Lagumdzija latoi peräti 31 pistettä.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Viidennessäkin erässä Turkki oli vielä pelissä mukana. Etenkin USA:n kokenut keskitorjuja David Smith oli ratkaisuhetkillä vahva, ja amerikkalaisjoukkue vei ratkaisuerän pistein 15-12.

– Täytyy antaa kunniaa Turkille, he eivät luovuttaneet kahden erän jälkeen, vaan osoittivat henkistä kovuutta. Onneksi löysimme tärkeillä hetkillä ratkaisut. Olen todella ylpeä joukkueesta, lopulta saimme hienon voiton, Smith sanoi FIVB:n lähetyksessä.

Smith oli joukkueensa pisteykkönen 17 merkinnällä.

USA:n pelaaminen oli paikoin varsin ponnetonta, ja päävalmentaja John Speraw vaikuttikin turhautuneelta. Paljon on pelaamisen parannuttava, sillä puolivälierävastustaja on hallitseva maailmanmestari Puola.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Puola kaatoi odotetusti Tunisian suoraan erin 3-0. Erät päättyivät selvin lukemin 25-20, 25-15, 25-21. Yleispelaaja Kamil Semeniuk johti puolalaisjoukkoja 13 pisteellään.

– Olisimme voineet pelata paremminkin ja hallita ottelua enemmän. Tärkeintä, että olemme edelleen mukana kisassa. Aloitussyöttö on yksi parhaista vahvuuksistamme. Tänään se ei ollut paras mahdollinen, joten täytyy harjoitella ennen Yhdysvaltojen kohtaamista, Semeniuk suunnitteli.

Alkulohkojen jälkeen 16 joukkuetta pääsi jatkoon. Lauantaina, ensimmäisenä pudotuspelipäivänä, paikat kahdeksan parhaan joukkoon varmistivat Slovenia ja Italia.

Neljännesvälierät käydään neljässä päivässä. Kunakin päivänä pelataan kaksi kamppailua.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Lentopallon miesten MM-kisat 2022, neljännesvälierät

3.–6. syyskuuta

Slovenia-Saksa 3-1
Italia-Kuuba 3-1

USA-Turkki 3-2
Puola-Tunisia 3-0

Alankomaat-Ukraina
Ranska-Japani

Serbia-Argentiina
Brasilia-Iran

Puolivälieräottelut pelataan 7. ja 8. syyskuuta, välierät 10. syyskuuta.

Lentopallon miesten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 11. syyskuuta Puolan Katowicessa.

Tulokset ja koko otteluohjelma

ac store, lentopallo, ale, lentisale