Rantaperkiön Iskussa tapahtuu paljon positiivisia asioita, mutta liiganousu ei ole prioriteetti aivan vielä

Kuva: Jyri Kivimäki

Tamperelaisen Rantaperkiön Iskun toiminta jatkaa vahvistumistaan.

Iskun miehet, jotka pelaavat lentopallon 1-sarjassa, kilpailevat jatkossakin päävalmentaja Heikki Kososen luotsaamina. Isku ja Kosonen ovat päättäneet käyttää valmentajan sopimuksessa olevan optiovuoden.

Seuran lentopallojaoston puheenjohtajaksi on puolestaan nimitetty Sami Heikkiniemi, jonka monet muistavat liigapelaajana.

Rantaperkiön Iskun historia on vaikuttava. Miesten edustusjoukkue on pelannut pääsarjatasolla 44 kautta ja voittanut neljä Suomen mestaruutta. Seura on lentopallon Mestaruusliigan maratontaulukon toisella sijalla. Miesten edustusjoukkue on pelannut miesten 1-sarjassa kaudesta 2018-2019 lähtien.

– Iskun menestyshistorialla on oikeutettua kysyä noususta Mestaruusliigaan, Heikkiniemi toteaa Iskun tiedotteessa.

– Pistämme arjen kuntoon niin urheilun, valmennuksen kuin seuratyön puolella. Ensi kauden urheilullinen tavoite on selkeä. Haluamme olla parhaiten harjoitteleva seurajoukkue miesten 1-sarjassa. Kun tämän tavoitteen saavutamme, katsomme seuraavia haasteita.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Heikki Kosonen toimii Tampereella Sammon keskuslukion liikunnan ja terveystiedon opettajana sekä urheilukoordinaattorina. Lisäksi hän vastaa Tampereen Urheiluakatemian poikien lentopallon aamuvalmennuksesta.

Urheiluakatemian pelaajalla on näin mahdollisuus harjoitella niin aamu-, ilta- kuin kesäharjoituksissa saman valmentajan ohjauksessa. Isku sitoutuu vahvasti niin sanottuun kaksoisuraan: pelaajilla tulee olla mahdollisuus yhdistää kilpaurheilu sekä opiskelu tai työnteko.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Heikin kautta jatkuvuutta ja löysimme pelaajien arkea parhaiten tukevan ympärivuotisen valmennusratkaisun. Käännämme katseen tulevaan, kertoo Heikkiniemi.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Kosonen on toiminut urallaan päävalmentajana muun muassa Suomen nuorten maajoukkueessa ja Oriveden Ponnistuksen naisten liigajoukkueessa sekä työskennellyt liiton valmentajakouluttajana. Kosonen pelasi urallaan 138 mestaruusliigaottelua passarina Lahden Kimmossa, Jyväskylän Kirissä ja VaLePassa.

– Olin erittäin otettu, että minut haluttiin jatkamaan valmentajana. Seurassa tapahtuu nyt tavoitteellisen urheilun näkökulmasta paljon positiivisia asioita, sanoo Kosonen.

– Meillä on hyviä ja ahkerasti treenaavia pelaajia joukkueessamme sekä lupaavia junnuja tulossa. Edessä on paljon työtä, mutta lähden tekemään sitä innolla ja luottavaisin mielin yhdessä pelaajien, muiden valmentajien sekä taustatoimijoittemme kanssa.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Rantaperkiön Isku täytti 110 vuotta viime vuonna. Isku aloitti lentopallon pääsarjassa vuonna 1962 ja voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa jo seuraavana vuonna.

Vuonna 1990 seurasta eriytyi huippulentopallojoukkue Tampereen Isku-Volley. Isku-Volley palasi Rantaperkiön Iskun alaisuuteen kaudeksi 2013-2014.

Rantaperkiön Iskun nimellä seura voitti kaksi SM-kultaa ja Isku-Volleyna toiset kaksi. Lisäksi seuran tilillä on lukuisia himmeämpiä mitaleita sekä cupmenestyksiä. Iskun naiset ottivat SM-pronssia vuonna 1981.

Iskun viimeisin SM-mitali (pronssi) on vuodelta 2011. Seuran miehet ja naiset pelasivat 1-sarjassa kaudella 2021-2022.

Naisten edustusjoukkue voitti 1-sarjan ja lauloi joutsenlaulunsa viemällä vielä liigakarsinnatkin. Iskusta vahvistetaan Lentopallo.infolle, että alkavalla kaudella seuralla ei ole naisten joukkuetta.

ac store, lentopallo, ale, lentisale