Italia on lentopallon naisten Euroopan mestari 2021

Kuva: CEV.eu

Italia on voittanut kultaa lentopallon naisten EM-kisoissa 2021.

Lauantaina pelatussa loppuottelussa Italia voitti Serbian erin 3-1. Erät päättyivät pistein 24-26, 25-22, 25-19 ja 25-11.

Naisten EM-kisojen välierät ja mitaliottelut käytiin Belgradissa.

Loppuottelu oli erittäin tasainen lähes kolme erää. Sitten Italia löysi uuden vaihteen ja alkoi pelata yhä laadukkaampaa, lähes virheetöntä lentopalloa. Neljännessä erässä Serbia oli jo täysin lyöty.

Hakkuri Paola Egonu ahkeroi Italialle 29 pistettä. Kapteeni Miriam Sylla oli liekeissä ja teki 20 pinnaa.

– Olen niin onnellinen mestaruudesta. Usein aiemmin emme ole pelanneet parastamme Serbiaa vastaan, mutta nyt näytimme, mitä osaamme, Sylla sanoi heti ottelun jälkeen.

Serbian tähti Tijana Boskovic teki 20 pistettä. Hyökkäys- ja syöttövirheet pudottivat kuitenkin hänen tehosa lukemaan +11.

Davide Mazzanti valmensi Italian Euroopan mestariksi. Italian naisille lentopallon Euroopan mestaruus on kolmas. Serbia oli voittanut kaksi edellistä EM-kultaa. Italia voitti kisoissa 2021 kaikki yhdeksän otteluaan: viisi alkulohkossa ja neljä pudotuspeleissä. Euroopan lentopalloliitto CEV ojensi Italialle finaalin jälkeen 500 000 euron arvoisen palkintosekin.

Paola Egonu valittiin EM-lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi. Boskovic voitti pistepörssin (215 pistettä), ja Egonu sijoittui toiseksi (193).

Giovanni Guidettin valmentama Turkki saavutti kisoista pronssia. Aiemmin lauantaina pelatussa pronssiottelussa Turkki voitti Alankomaat erin 3-0. Ebrar Karakurt ja Hande Baladin tekivät molemmat Turkille 13 pistettä.

Turkki ylsi nyt neljännen kerran perättäin EM-mitaleille. Kultaa maalla ei vielä ole.

Lentopallon naisten EM-kisoissa Suomen taival päättyi alkulohkoon. Saaliina oli yksi otteluvoitto ja neljä sarjapistettä. Loppusijoitus 24 joukkueen kisoissa on 18:s.

Ruotsi yllätti upeasti. Hakkuri Isabelle Haakin tähdittämät sinikeltaiset ylsivät kahdeksanneksi ja saavuttivat sen ansiosta suoran paikan seuraavaan EM-lopputurnaukseen.