Luottopelaaja Sauli Sinkkonen loukkaantui

Kuva: Akaa-Volley

Suomen lentopallomaajoukkueen monivuotinen keskitorjuja Sauli Sinkkonen liittyi loukkaantuneiden tähtipelaajien joukkoon lauantaina.

Akaa-Volleyta Mestaruusliigassa edustava Sinkkonen pyöräytti nilkkansa vierasottelussa Savo Volleyta vastaan. Hän joutui jättämään kentän jo ensimmäisessä erässä.

Akaan päävalmentaja Olli Kunnarille luottopelaajan vamma oli luonnollisesti huono uutinen.

– Harmi tosiaan tuo Saulin loukkaantuminen. Parin päivän jälkeen tiedetään vamman vakavuus. Nyt hän pystyy kuitenkin jalkaan jollakin tavalla varaamaan, joten toivotaan, ettei ole nivelsiteiden venähdystä pahempaa, Kunnari sanoi.

Viime viikkona myös VaLePan Urpo Sivula, Savo Volleyn Maciej Madej ja Hurrikaani-Loimaan Aleksi Muukkonen ovat joutuneet loukkaantumisten vuoksi syrjään.

Hurrikaani on sittemmin vahvistanut ryhmäänsä hankkimalla slovakialaisen Adrian Petrufin.

Sinkkosen tilalle lauantaisessa ottelussa tuli nuorten maajoukkueesta tuttu Petteri Tyynismaa, joka esiintyi vallan mainiosti ja teki kymmenen pistettä.

Akaa-Volley voitti ottelun erin 3-1 ja jatkaa tappiottomana. Lentopallon Mestaruusliigan kärjessä on Raision Loimu, joka on kerännyt neljä voittoa ja täydet 12 sarjapistettä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Puijo Wolley nousi sunnuntaina kolmeen voittoon kaadettuaan vieraskentällä Nurmon Jymyn. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2.

Offensiivisessa pelaamisessa Puijon Johelins Belisario oli omaa luokkaansa. Hän tehtaili vakuuttavat 32 pistettä, joskin virheitäkin syntyi koko joukko.

– Tänään halusimme todella voittaa ja taistelimme sen eteen. Oma pelaamiseni oli tänään hyvää, mutta se voisi olla parempaakin. Minun täytyy harjoitella etenkin hyökkäystä, jotta saan siitä tehokkaampaa, Belisario arvioi.

Jymy on hävinnyt kaikki kolme otteluaan, mutta nyt tilille tuli sentään ensimmäinen sarjapiste. Uusi päävalmentaja Aleksi Mutka haluaa kuitenkin voittoja.

– Tarjolla oli enemmän, eikä yksi piste siinä mielessä tyydytä, kertoi Mutka.

– Peli etenee koko ajan parempaan suuntaan. Jos katsoo tilastoja, vastustaja oli lähes jokaisella osa-alueella vähän parempi. Viidennessä erässä voittaa yleensä se, joka on rohkeampi, valmentaja lisäsi.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona miesten kamppailulla Perungan Pojat – KyKy-Betset ja naisten ottelulla LP-Vampula – Jymy.