Kaikki pudotuspelijoukkueet selvillä lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa kaikki kauden 2022-23 pudotuspelijoukkueet ovat selvillä.

Ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle eli puolivälieriin etenevät miesten liigassa VaLePa, Akaa-Volley, Raision Loimu, Karelian Hurmos, Savo Volley, Kokkolan Tiikerit, Hurrikaani-Loimaa ja TUTO Volley.

Kahdeksan parhaan joukkueen keskinäinen runkosarjajärjestys vahvistuu viimeisellä runkosarjakierroksella lauantaina. VaLePa voittaa runkosarjan.

Perungan Pojat, Vantaa Ducks ja KyKy-Betset jäävät ulos pudotuspeleistä.

PerPo sijoittuu yhdeksänneksi, ja sen kausi päättyy runkosarjaan. Ducks hävisi lauantaina Akaalle tuloksella 0-3, joten se jää kymmenenneksi ja joutuu esikarsintoihin KyKyn vastustajaksi. Esikarsinnan häviäjä joutuu karsimaan liigapaikastaan.

– Vaikeaa taistella voitosta, jos on näin suuri ero syötössä ja vastaanotossa, Ducksin valmentaja Juho Rajala myönsi Akaa-häviön jälkeen.

– Pirun turhauttavaa pelata, kun kaveri (vastustaja) saa koko ajan palloa pelata kolmen metrin sisältä ja vielä tuolla hyökkäysarsenaalilla. Siinä tarvitaan aika pitkää pinnaa, että pystyy pelaamaan Akaan kaltaista joukkuetta vastaan, luotsi lisäsi.

Miesten runkosarja päättyy lauantaina 11. maaliskuuta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa ensimmäiset varmat pudotuspelijoukkueet olivat Puijo Wolley, Pölkky Kuusamo, LP Kangasala, Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP Viesti ja OrPo.

Runkosarjan voitti  Puijo pisteen erolla Pölkkyyn.

Kolmikko LiigaPloki – Arctic Volley – LP-Vampula taisteli kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta viimeiseen asti. Arctic jäi yhdeksänneksi, ja se ottaa esikarsinnoissa mittaa Nurmon Jymystä, joka jää liigajumboksi.

LiigaPlokia piinaa luottopelaaja Anna Jefremenkon puuttuminen, ja lauantain ottelun alla sairastui vielä Kristin Lux. Ilman Jefremenkoa ja Luxia pelannut LiigaPloki hävisi lauantaina kotonaan Pölkky Kuusamolle 0-3.

– Meillä oli kova haaste pelata tänään. Voitto Kuusamosta olisi vaatinut huippupeliä, mutta meillä on keskiviikkona vielä yksi mahdollisuus kartuttaa sarjapisteitä, LiigaPlokin valmentaja Kim Buchwald sanoi.

Lentopallon Mestaruusliiga, puolivälierät 2023

Miehet

Joukkueet: VaLePa, Akaa-Volley, Raision Loimu, Karelian Hurmos, Savo Volley, Kokkolan Tiikerit, Hurrikaani-Loimaa ja TUTO Volley

Naiset

Kolmella voitolla jatkoon

Puijo-Vampula
Pölkky-LiigaPloki
Kangasala-Viesti
Hämeenlinna-OrPo