Lentopalloliigan pohjalla ei luovuteta – “Mitä oikein tapahtui?”

Lentopallon naisten Mestaruusliigan jumbona oleva Nurmon Jymy taistelee edelleen paikasta pudotuspeleihin.

Nurmon Jymy (JymyVolley) voitti sunnuntaina kotikentällään LiigaPlokin erin 3-1. Voitto on nurmolaisten ensimmäinen yli kuukauteen ja täysi pistepotti ensimmäinen sitten joulukuun alun 2022.

Jymyn sarjapistemäärä nousi lukemaan 17. Koska otteluita on jäljellä neljä, joukkue voi nousta 29 pinnaan. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan Arctic Volley, jolla on 27 pistettä.

Naisten lentopalloliigassa on kymmenen joukkuetta, joista kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin. Viimeinen pudotuspelipaikka on käytännössä Arcticin, LP-Vampulan (26 pistettä) ja Jymyn käsissä.

Sunnuntaina Jymy kairasi voiton, vaikka peukaloaan loukannut Ada Peura oli sivussa. Harmia oli myös LiigaPlokilla, jolta puuttui runkopelaaja Anna Jefremenko. LiigaPlokin päävalmentaja Kim Buchwald ei tehnyt siitä syytä tappiolle.

– Täytyy miettiä, mitä oikein tapahtui, olen todella pettynyt, Buchwald sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hän (Jefremenko) on totta kai tärkeä pelaaja meille, mutta se ei ole syy pelata näin huonosti kolmea viimeistä erää. Kaipasimme häntä, mutta lentopallo on joukkueurheilua, eikä yhden pelaajan puuttuminen saisi vaikuttaa näin paljon. Jos joukkue ei onnistu millään osa-alueella, käy näin, valmentaja linjasi.

Ivana Radonjic hakkuroi Jymylle 16 pistettä ja päätti hyökkäyspaikkansa 54-prosenttisesti suoraan pisteeseen.

– Olen todella iloinen joukkueen puolesta. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto myös tulevien ottelujen kannalta. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, kun annamme sataprosenttisesti kaikkemme. Meillä ei ole mitään hävittävää, Radonjic kommentoi.

Myös lentopallon miesten Mestaruusliigassa ollaan jännän äärellä. Nousijajoukkue KyKy-Betset joutuu karsimaan paikastaan, mutta sijat 8–10 ovat vielä täysin auki. Kahdeksas joukkue etenee viimeisenä pudotuspeleihin. Yhdeksännen kausi päättyy runkosarjaan, ja kymmenes menee esikarsintoihin KyKy-Betsetin vastustajaksi.

Viikonlopun otteluiden jälkeen viimeisessä pudotuspelipaikassa on kiinni TUTO Volley. Turkulaisnipulla on 25 sarjapistettä ja viisi ottelua pelaamatta.

Yhdeksäntenä on Perungan Pojat (25 pistettä, kolme ottelua jäljellä) ja kymmenentenä Vantaa Ducks (23 pistettä, neljä ottelua jäljellä).

PerPolla oli tärkeä viikonloppu Varsinais-Suomessa, mutta otteluista Raision Loimua (0-3) ja TUTO Volleyta (2-3) vastaan jäi tuliaisiksi vain yksi sarjapiste.

Alkaneella viikolla TUTO saa vieraakseen KyKy-Betsetin, ottelu käydään sunnuntaina. Vantaa Ducks isännöi lauantaina mestarijoukkue VaLePaa. PerPon ottelut puolestaan jatkuvat vasta 1. maaliskuuta KyKy-Betsetin vieraana.