Mitä lentopallon pudotuspeleissä tapahtui lauantaina?

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon Mestaruusliigassa jatkuivat miesten pudotuspelit lauantaina.

Miesten puolivälierien ottelusarjat Akaa-Volley – Kokkolan Tiikerit ja Karelian Hurmos – Savo Volley alkoivat jo perjantaina. Tuloksena oli kotivoitot: Akaa voitti erin 3-0 ja Hurmos erin 3-1.

Lauantaina Suomen mestari VaLePa kaatoi TUTO Volleyn kotikentällään erin 3-0. VaLePa on pudotuspelien ykkössuosikki tänäkin vuonna.

Urpo Sivula hakkuroi 19 pistettä ja teholukeman +12. Sakari Mäkinen oli ahkerin aloitussyöttöjen vastaanotossa. TUTOn pisteykköseksi nousi William Groffier 18 merkinnällään.

– Ei ehkä ollut meidän tehokkainta peliämme. Toisaalta pitää muistaa, että TUTO tappeli tänään aika kovaa puolustuksessa ja ajoittain tuli todella kovaa syöttöä. Aina ei voi laittaa oman nihkeyden piikkiin, sanoi Sivula.

– Henkilökohtaisesti ainakin ajattelin vähän parantaa maanantaihin. VaLePan kokemus auttaa. Ei mulla ainakaan puntti tutissut, vaikka jossakin kohtaa TUTO pisti aika ahtaalle, hakkuri lisäsi.

Raision Loimu oli puolestaan voitokas kotiavauksessaan Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kerttulassa tulos kirjattiin muotoon 3-1.

Loimun joukkueessa on ollut sairastelua, ja hakkuri Joonas Jokela joutui aloittamaan vaihdossa. Hän tuli kuitenkin kentälle kolmannessa erässä ja teki komeat 14 pinnaa.

– Hän tuli kyllä hyvin sisään siinä mielessä, että vaikea viikko oli koko joukkueella. Ei yhtään kuusikkotreeniä päästy vetämään koko viikolla. Siihen nähden hyvä suoritus kyllä, kommentoi Loimun valmentaja Mika Rantanen.

Raisiolaisten keskitorjuja Joaquin Layus huudatti lähes tuhatpäistä yleisöä kuudella torjuntapinnalla. Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzans hyökkäsi odotetun vaarallisesti (21 pistettä), mutta tehot jäivät suhteellisen vaatimattomaan lukemaan +6.

Esikarsinnoissa KyKy-Betset isännöi Vantaa Ducksia ja voitti toistamiseen 3-0. Esikarsinnan häviäjä joutuu varsinaisiin liigakarsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.

Esikarsinta ratkeaa kolmella otteluvoitolla. Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Ducksin kotikentällä.

Pudotuspelien kamppailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin pelataan kaksi miesten ja kolme naisten puolivälieräottelua.

Mestaruusliigan pudotuspelit 2023

Miesten puolivälierien ensimmäiset ottelut

VaLePa-TUTO 3-0
Akaa-Tiikerit 3-0
Loimu-Hurrikaani 3-1
Hurmos-Savo 3-1

Naisten puolivälierät ennen sunnuntaita

Puijo-Vampula, voitot 1-1 (kolmas ottelu maanantaina)
Pölkky-LiigaPloki 2-0
Kangasala-Viesti 2-0
Hämeenlinna-OrPo 2-0

Kolmella voitolla jatkoon