Tiukkavireinen LP-Vampula neljän porukkaan, Arctic Volleyn piina pitenee

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelattiin kaksi ottelua tiistaina. LP-Vampula ja LP Viesti olivat voitokkaat.

LP-Vampula löi kotisalissaan Puijo Wolleyn suoraan 3-0. Voitto varmisti, että Vampula sijoittuu runkosarjassa vähintään neljänneksi ja saa siten ns. kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Tiukkavireinen Vampula on voittanut kymmenestä viime kamppailustaan yhdeksän. Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic toppuuttelee liikaa playoff-intoa.

– Emme vielä ajattele pudotuspelejä, koska meillä on vielä lauantaina ottelu. Keskitymme siihen, Paunovic sanoi viitaten Hämeenlinna-koitokseen.

– Ensimmäisessä erässä yritimme löytää oman rytmimme. Puijo pelasi todella hyvin ja oli jo selvässä johdossa. Emme silti antaneet periksi. Löysimme pelirytmimme erän lopussa ja se jatkui myös toisessa ja kolmannessa erässä, kertasi Paunovic.

Tiistain ottelussa Vampulan yleispelaajat Jovana Biberdzic ja Linnea Kuusela saavuttivat teholukemat +7. Biberdzic teki 15 pinnaa ja Kuusela 10. Puijon nuori passari Liina Räty puolestaan säväytti viidellä ässäsyötöllä.

Puijo saavutti Suomen Cupin voiton kuukausi sitten, mutta sen jälkeen se on voittanut vain kaksi kuudesta liigaottelustaan.

Rovaniemeläinen Arctic Volley pysyy ainakin toistaiseksi karsintavaarassa, sillä kotikentällä tuli 0-3-tappio Viestille. Yhdeksännen sijan välttämisestä kisaavat Arctic (28 sarjapistettä), OrPo (28), LiigaPloki (27) ja Hämeenlinnan Lentopallokerho (26).

Viestin pistenikkarit olivat hakkuri Darja Butkevitsh ja yleispelaaja Kristina Yordanova (molemmat 15), kun taas Sarah Glynn teki Arcticille 11 pinnaa. Kotijoukkueen tehokkain (+4) oli keskitorjuja Ella Peltomaa.

– Ei ole paljoa sanottavaa, sen verran harmittaa tappio. Nälkää olisi ollut enempäänkin. Viesti sai syötöllä tuhottua vastaanottoamme, ja se oli yksi ratkaiseva tekijä tänään, Peltomaa kommentoi.

Lisa Jaunet, Arctic Volley

Nurmon Jymy jää sarjajumboksi ja kohtaa yhdeksänneksi sijoittuvan joukkueen esikarsinnassa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet 1–8 etenevät pudotuspeleihin ja 9–10 esikarsintaan. Esikarsinnan voittaja säilyy liigassa ja häviäjä joutuu varsinaisiin karsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla LiigaPloki-Jymy ja Pölkky Kuusamo – OrPo.