Buser LP Kangasalan seuraava päävalmentaja

Kuva: CEV.eu

Nikolas Buser on LP Kangasalan seuraava päävalmentaja. Hän aloittaa tehtävässä lentopallon naisten Mestaruusliigan kaudella 2024-25.

Sveitsiläinen Buser, 39, toimii myös Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.

Kangasalla Buser seuraa Arttu Kerästä, joka aloitti joukkueen luotsina vuonna 2018. Keräsen aikakaudella Kangasala saavutti Suomen Cupin voiton vuonna 2020 ja Mestaruusliigan hopeaa kaksi vuotta myöhemmin.

Buserin sopimus Kangasalan kanssa on kolmen vuoden mittainen.

– On selvää, että LP Kangasala on yksi Suomen parhaista seuroista. Täällä on tehty hienoa työtä viime vuosina. Tämä on valmentajalle erittäin houkutteleva tilaisuus mahdollistaen työn innokkaiden, sitoutuneiden ja erittäin potentiaalisten pelaajien kanssa, Buser kommentoi.

Suomen ja kotimaansa Sveitsin lisäksi Buserilla on valmennuskokemusta Saksasta ja Yhdysvalloista. Hänellä on Sveitsistä liikuntatieteen ja valmennuksen yliopistotutkinnot.

Kuva: CEV.eu

Yleispelaajat Viivi Pyhäjärvi, Iida Pöllänen ja Heini Ahtola ovat tehneet Kangasalan kanssa jatkosopimukset.

Kolmikosta erityisen kiinnostava on Pöllänen, joka teki vakuuttavan läpimurron viime kaudella ja nousi Suomen maajoukkueessa aloituskuusikkoon. Hän on kärsinyt tänä vuonna loukkaantumisesta, mutta maaliskuussa 20 vuotta täyttävä Ahtola on ottanut lupaavasti vastuuta.

Suomen maajoukkueessa Buser seuraa päävalmentajana Tapio Kangasniemeä. Buserin ensimmäinen maajoukkuekausi oli 2023, ja EM-kisoista tuli 20. sija.

Vuonna 2024 Suomen naiset pelaavat kesäliigojen alimmalla tasolla Euroopan hopeisessa liigassa.