LiigaPloki hehkui raikasta peli-ilmettä, mutta epäonni ei jättänyt taaskaan rauhaan

Pihtiputaan LiigaPloki on noussut pitkästä aikaa pudotuspeliviivan paremmalle puolelle lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

LiigaPloki voitti Hämeenlinnan Lentopallokerhon tärkeässä ottelussa maanantaina. Kumpikin joukkue taistelee pudotuspelipaikasta ja samalla karsintoihin vievän yhdeksännen sijan välttämisestä.

Ottelu päättyi kotijoukkue LiigaPlokin hyväksi erin 3-1, joten se nappasi täydet kolme sarjapistettä, ja Kerho jäi pisteittä. LiigaPloki nousi liigassa kahdeksanneksi ja Kerho putosi yhdeksänneksi.

Loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi LiigaPlokin sarjaohjelman lopusta tuli erityisen vaativa, mutta se on vain nostanut ryhmän taistelutahtoa. LiigaPlokin peli-ilme oli maanantaina varsin raikas, ja se näkyi tulostaululla.

Varsinkin yleispelaajat Emma Ellis ja Noora Rasinperä paiskivat töitä olan takaa. Kummallekin kertyi tuhti määrä aloitussyötön vastaanottoja ja hyökkäyspaikkoja. Ellis oli joukkueessaan sekä pisteahnein (22) että tehokkain (+14).

Keskitorjujat Kaley Rammelsberg ja Aliisa Kähkölä sekä libero Emilia Joensalo antoivat hekin hyvän panoksen, kun taas hakkuri Duska Kenjalo painui melko pieneen rooliin.

Epäonni ei jättänyt LiigaPlokia rauhaan tälläkään kertaa. Passari Anna Mebus joutui jättämään kentän neljännessä erässä saatuaan jalkavamman. Noora Hakonen tuurasi häntä lopussa moitteettomasti.

– Tosi ylpeä olen tytöistä. Ehjä peli meiltä, vaikka lopussa tuli loukkaantuminen. Mahtavan hyvät fiilikset. Seuraavaan otteluun (Nurmon Jymy kotona) lataudutaan samalla tavalla kuin tähänkin eli kolmea pojoa lähdetään hakemaan, kommentoi Hakonen.

LiigaPloki pelaa runkosarjassa vielä kaksi ottelua.

Hämeenlinnan urheilulliset ja taloudelliset ongelmat ovat hyvin tiedossa. Marraskuussa alkanut luisu otti nyt pohjakosketuksen, kun joukkue painui playoff-viivan alle. Kerhon on voitettava viimeisessä runkosarjaottelussaan LP-Vampula, eikä sekään välttämättä riitä pudotuspelipaikan saamiseen.

Laadukkaat keskitorjujat Michaela Madsen ja Vera Klimovitsh pitävät Hämeenlinnaa jollain tavoin pystyssä, mutta muilta osin jalkeilla on käytännössä ykkössarjatason joukkue. Madsen, joka on tuurannut niin passarina kuin hakkurina, palasi verkon keskustaan. Hakkurin paikalla nähtiin Elisa Muukkonen, joka sai vain 13 passia.

– Teimme parhaamme ja yritimme. Meillä ei ollut kuitenkaan riittävää tasaisuutta voittaa tällaista ottelua, Hämeenlinnan valmentaja Giovanni Torchio sanoi.

Ellei pieniä ihmeitä tapahdu, Hämeenlinna suuntaa runkosarjan jälkeen sarjajumbo Nurmon Jymyn vastustajaksi karsintoihin.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Savo Volley haki odotetusti täydet kolme pistettä Vantaa Ducksilta. Ottelu Korsossa päättyi 3-0. Savo, joka on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme, taistelee vielä neljännestä sijasta ja ns. kotiedusta puolivälieriin.

– Tänään yhtenä teemana oli hyvän vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen parantaminen, ja siinä onnistuttiin. Taisi olla hyvän vastaanoton jälkeen hyökkäysprosentti 80, Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen tuumi.

Ducks on varma karsija, ja vastaansa se saa joko Karelian Hurmoksen tai TUTO Volleyn.

Runkosarjan jälkeen joukkueet 1–8 etenevät pudotuspeleihin ja 9–10 esikarsintaan. Esikarsinnan voittaja säilyy liigassa ja häviäjä joutuu varsinaisiin karsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tiistaina naisten kamppailuilla Arctic Volley – LP Viesti ja LP-Vampula – Puijo Wolley.