Lentopalloilija Antti Ropponen siirtyy Mestaruusliigaan

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Antti Ropponen palaa Suomeen ja Mestaruusliigaan.

Turkulainen TUTO Volley ilmoitti keskiviikkona tehneensä hakkuri Ropposen kanssa sopimuksen. Lentopallon Mestaruusliigassa Ropponen nähtiin viimeksi kaudella 2021-22. Silloin hänen joukkueensa oli Hurrikaani-Loimaa.

Kaksi viime kautta Ropponen on vaikuttanut sveitsiläisseura Näfelsissä. Keväällä 2023 Näfels otti liigahopeaa, ja Ropponen palkittiin sarjan parhaana pelaajana. Päättyneellä kaudella joukkueen taival katkesi puolivälierissä.

– En todellakaan odottanut saada tuota MVP-palkintoa, alkukausi oli hieman vaikea ja aikaa meni sopeutumiseen joukkueen pelikirjaan sekä uusiin vastustajiin. Oli mukava pelata, kun oli pelkästään hyviä tyyppejä pelikavereina, Ropponen kertoi SKUL:n verkkosivuilla viime keväänä.

Nurmolaistaustainen Ropponen, 28, on pelannut Mestaruusliigaa Hurrikaanissa ja Kokkolan Tiikereissä. Myös Suomen maajoukkuekokemusta löytyy. Ropponen todettiin pikkulapsena kuuroksi, mutta implantin ansiosta hän pääsi koulussa kuulevien luokalle jo varhaisessa vaiheessa.

TUTO Volleyssa merkittäviä uusia kiinnityksiä ovat myös passari Joel Laakso (viime kaudella KyKy-Betset) ja yleispelaaja Kalle Kattelus (Vantaa Ducks). Lisäksi passariosasto täydentyy Janne Pyhäjärvellä (Raision Loimu).

Päävalmentaja Jani Niskakangas jatkaa, samoin pelaajaosaston Roope Keskinen, Jan Helenius, Lauri Lehtonen ja Aatu Kulmala. TUTO suunnittelee kiinnittävänsä vielä 6-8 pelaajaa lisää.

Keväällä 2021 TUTO Volley voitti lentopallon 1-sarjan ja nousi Mestaruusliigaan. Päättyneellä kaudella turkulaisjoukkue sijoittui kahdeksanneksi.

Jansons siirtyy Tshekin liigaan

Hakkuri Renars-Pauls Jansons siirtyy odotetusti toisaalle KyKy-Betsetistä. Hänen uusi seuransa on tshekkiläinen Karlovarsko.

Latvialainen Jansons teki viime kaudella hurjaa jälkeä lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Hän nousi omille sataluvuilleen pistepörssissä ja piti KyKy-Betsetin toiveita elossa vielä pudotuspeleissäkin.

Jansonsilla, jolla on kokemusta myös belgialaisesta Lindemans Aalstista, on mittaa 198 senttimetriä. Kun fyysiseltä kaverilta vielä löytyy tulinen ponnistusvoima, lyönnit lähtevät todella korkealta. Sen havaitsi viime kaudella myös VaLePan ennätyshakkuri Urpo Sivula.

– Virkaveli oli aika kova tänään. Tuommoista torjunnan yli paukuttajaa on kyllä vaikea pysäyttää, Sivula kehui lokakuussa.

Viime kauden kovimmista liigakasvoista Tshekkiin siirtyy myös yleispelaaja Greg Petty, joka oli voittamassa SM-kultaa Hurrikaani-Loimaan joukkueessa. Dukla Liberec on Pettyn uusi joukkue.

Savo Volley: Yleispelaaja Kaleb Jennes ja passari Brett Sheward on pestattu Savo Volleyn joukkueeseen. Molemmat ovat yhdysvaltalaisia pelaajia.

Karelian Hurmos: Keskitorjuja Nezar Harouk on tehnyt sopimuksen Lindemans Aalstin kanssa.