Olli Kunnarille ensimmäinen voitto Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana

Kuva: CEV.eu

Suomi avasi voittotilinsä lentopallon kesäliigassa sunnuntaina. Kotijoukkue kaatoi Euroopan kultaisen liigan kamppailussa Belgian erin 3-0.

Erät päättyivät Tampereella pelatussa ottelussa 25-23, 25-17 ja 26-24.

Otteluvoitto on Suomelle ensimmäinen uuden päävalmentajansa Olli Kunnarin alaisuudessa. Työssään Kunnari seuraa britti Joel Banksia, joka toimi sinivalkoisten pääluotsina vuosina 2019-2023.

Voitto on merkittävä myös siksi, että Belgia (ennen sunnuntain ottelua 17.) on maailmanlistalla korkeammalla kuin Suomi (25.). Kesäliiga onkin nyt poikkeuksellisen tärkeä, koska se on joukkueille mahdollisuus kerätä rankingpisteitä, joiden perusteella voi saavuttaa paikan vuoden 2025 MM-kisoihin.

Euroopan kultainen liiga on maajoukkueiden välisten kesäliigojen kakkostaso.

Sunnuntaina avauskuusikossa Suomella pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Petteri Tyynismaa sekä yleispelaajat Niko Suihkonen ja Luka Marttila. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Suomi pystyi ratkaisevasti tasaisempaan suorittamiseen ja tiiviimpään kuusikkopelaamiseen kuin Belgia. Loppukin oli makea, sillä Belgia ehti johtaa kolmatta erää ja pääsi eräpallotilanteeseenkin.

Kuva: CEV.eu

Hyökkäyspäässä passit jakautuivat tasaisesti Nikulan, Marttilan ja Suihkosen välillä, kun taas keskitorjujat pääsivät hyökkäämään yhteensä vain 11 kertaa. Suomen paras pisteentekijä oli Suihkonen (18).

– Saimme nyt pidettyä tasomme koko ottelun ajan. Sytytti, kun kaksimetriset kaverimme tekivät tiikereitä, vaikkeivat osaisikaan, Suihkonen sanoi Eurovolley.tv:n suorassa lähetyksessä.

– Syöttömme eivät olleet kaikkein kovimpia, mutta saimme vastustajan vastaanottoa rikki. Verkolle saimme paritorjuntaa käytännössä koko ajan. Vastaanottokin toimi, ja saimme pipe-hyökkäystä mukaan, se on meillä melkein paras hyökkäys, totesi Suihkonen.

Ferre Reggers (18) nousi Belgian parhaaksi pistemieheksi. Belgia hävisi viikonlopun molemmat ottelunsa; lauantaina se oli taipunut Kroatialle.

Ensimmäisessä ottelussaan Suomi hävisi Kroatialle 1-3. Kesäliigaa Suomi jatkaa jo ensi viikonloppuna, ja pelipaikkana on Espanja. Suomi kohtaa Viron ja Espanjan.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueelta Euroopan hopeinen liiga, kesäliigojen alin taso, alkoi voitokkaasti. Suomi kaatoi Luxemburgin 3-0 ja Portugalin 3-1. Etenkin Portugali-voitto oli tärkeä, koska Portugali on Suomea korkeammalla rankingissa.

Kesäliigaa Suomi jatkaa kesäkuun alussa Unkarissa. Viikonlopun vastustajat ovat Unkari ja Latvia.