Suomelle voitto Virosta, tappio Espanjalle

Kuva: CEV.eu

Suomi voitti Viron erin 3-1 lauantaina lentopallon kesäliigassa. Euroopan kultaisen liigan eli kesäliigojen kakkostason kamppailu käytiin Gijonissa, Espanjassa.

Viro voitti ensimmäisen erän pistein 25-23, mutta seuraavat kuuluivat Olli Kunnarin valmentamalle Suomelle: 25-21, 25-19, 25-18.

Avauskuusikossa Suomella pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Miika Haapaniemi sekä yleispelaajat Niko Suihkonen ja Luka Marttila. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Vaihdossa aloittaneista eniten peliaikaa sai Antti Ronkainen, joka tuli Suihkosen tilalle ja oli avauskuusikossa toisesta erästä lähtien. Kapteeni Ronkainen nousikin tähtipelaajaksi. Hän oli Suomella sekä paras pistemies (17) että tehokkain pelaaja (+13).

Suomi onnistui erinomaisesti aloitussyötön vastaanotossa, joten passari Ivanovin oli hyvä pyörittää hyökkäyspeliä. Nikula (15) ja Marttila (14) tekivät eniten hyökkäyspisteitä. Haapaniemi iski todella vakuuttavasti keskeltä: 11 yrityksestä yhdeksän päättyi suoraan pisteeseen.

Märt Tammearu ahkeroi Virolle peräti 22 pinnaa, mutta hyökkäyspäässä hän jäi aivan liian yksinäiseksi. Etelänaapuri oli Suomea vaisumpi niin hyökkäyksessä kuin torjunnassa.

Viron tilillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Perjantainen Espanja-voitto (3-2) tuntui vielä painavan jaloissa.

– Väsynyt ja hengetön Viro hävisi Suomelle. Suomelle ottelu oli viikonlopun ensimmäinen. Suomen joukkue vaikutti tuoreemmalta, ja se näkyi pelaamisen kaikilla osa-alueilla, Viron lentopalloliiton raportissa myönnettiin.

Suomi hävisi Espanjalle

Suomen momentum ei kantanut riittävästi sunnuntaille. Isäntämaa Espanja oli parempi erin 3-1. Suomella on nyt kultaisesta liigasta kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Ensimmäisenä liigaviikonloppuna Suomi hävisi Kroatialle erin 1-3 ja voitti Belgian 3-0.

Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, ja ensimmäisessä vaiheessa kullekin joukkueelle tulee kuusi ottelua. Sen jälkeen neljä parasta etenevät lopputurnaukseen. Alkusarjan viimeisenä viikonloppuna Suomi pelaa Tshekkiä ja Romaniaa vastaan. Pelipaikkana on Tshekki.

Kesäliigojen ykköstasolla, Volleyball Nations Leaguessa, Tuomas Sammelvuon valmentama Kanada taipui lauantaina Slovenialle erin 2-3. Ensimmäinen liigaviikko toi Kanadalle kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kanada on jo varmistanut paikkansa Pariisin olympialaisten lentopalloturnaukseen.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti viime viikolla molemmat ottelunsa Euroopan hopeisessa liigassa eli kesäliigojen alimmalla tasolla. Suomi löi Luxemburgin ja Portugalin Tampereella käydyssä kisaviikonlopussa.

Kuva: CEV.eu

Luxemburgin Suomi kukisti suoraan 3-0. Voitto Portugalista (3-1) oli vielä arvokkaampi, sillä Portugali on rankattu Suomea korkeammalle. Suomen naisten seuraavat koitokset ovat luvassa ensi viikonloppuna.