Näin Sammelvuo reagoi joukkueensa putoamiseen olympialaisista

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Kanadan miesten maajoukkue putosi jatkosta lentopallon miesten olympiaturnauksessa. Kanada hävisi Pariisissa kaikki kolme alkulohko-otteluaan.

Kanada esiintyi mallikelpoisesti avausottelussaan Sloveniaa vastaan (1-3-tappio), mutta momentum ei kantanut toiseen kamppailuun. Ranskaa vastaan kanadalaiset olivat vastaantulijoita: 0-3.

Viimeisessä ottelussa, jossa vastassa oli Serbia, Kanada pelasi enää kunniastaan. Vaahteranlehtipaidat johtivat erin 2-0, mutta johtoasema suli katkeraan 2-3-tappioon.

– Joukkueemme lähti viimeiseen otteluun vahvemmin kuin aikaisempiin. Meillä oli erilainen asenne, ja peli kulki. Taistelimme. Olisi ollut hienoa saada voitto loppuun, mutta sitä ei tullut. Hyvä maku silti jäi, koska pelasimme hyvin viimeisessä ottelussa, Sammelvuo kommentoi.

Sammelvuo nimitettiin Kanadan päävalmentajaksi vuonna 2022. Hänen johdollaan Kanada on esiintynyt olympialaisissa, olympiakarsinnoissa, NORCECA-alueen mestaruusturnauksessa sekä huippuliiga Volleyball Nations Leaguessa.

– Kahden kauden aikana olemme kulkeneet hemmetinmoisen matkan. Haluan todellakin kiittää pelaajia, henkilöstöä, liittoa sekä nuorempia, vielä tulemistaan tekeviä pelaajia ja valmentajia.

– Kanada on selviytynyt olympialaisiin kolme kertaa perättäin, ja se todistaa jo jotakin. Toisaalta tästä turnauksesta saimme paljon oppia siitä, miten tärkeää keskittyminen on. Kaikkea on analysoitava syvällisesti, mutta vasta sitten, kun tunteet ovat vähän viilenneet, kertoi Sammelvuo.

Yleispelaaja Stephen Maar (52) oli Pariisissa Kanadan pistepörssiykkönen. Passari Luke Herr johti hyökkäyspeliä laadukkaasti, kun taas Vantaa Ducksista tuttu libero Justin Lui esiintyi edukseen aloitussyöttöjen vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa.

– Tämä on maailman korkeatasoisin turnaus, joten kaikki alkulohkot ovat vaikeita. Jos joukkue ei näytä parastaan, se ei voita. Valitettavasti emme pelanneet yhtään loistavaa ottelua, ja se tekee kipeää, Maar totesi.

Kanadan lisäksi 12 joukkueen turnauksessa jatkosta jäivät Serbia, Argentiina ja Egypti.

Kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit alkavat puolivälierillä maanantaina. Ottelut ovat Slovenia-Puola, Italia-Japani, Ranska-Saksa ja USA-Brasilia.

Seurajoukkuetasolla Sammelvuo työskentelee Puolan huipputasoisessa liigassa. Hän aloittaa syksyllä Asseco Resovia Rzeszowin päävalmentajana.

Sammelvuon ja Maarin olympiakommentit välitti Kanadan lentopalloliitto.

Alankomaat pettyi naisten turnauksessa

Lentopallon naisten olympiaturnauksessa viimeiset alkulohko-ottelut käytiin sunnuntaina. Jatkoon pääsemiseen niillä ei ollut kuitenkaan enää merkitystä.

Ranskan, Kenian, Alankomaiden ja Japanin ottelut päättyvät alkulohkoon. Alankomaiden leirissä pettymys on suuri, sillä kisataival alkoi hyvin lupaavasti. Putoaminen kuitenkin sinetöityi, kun Dominikaaninen tasavalta oli parempi erin 3-1 lauantaina.

– Tiesimme, että tämä on alkulohkon tärkein ottelu ja että siitä ei tule helppo, Dominikaanisen tasavallan passari Niverka Marte sanoi.

– Puhuimme ennen ottelua, että jokaisen on lähdettävä voittamaan ottelua, ja niin myös tapahtui. Pelasimme joukkueena. Oli hienoa nähdä kaikkien onnistuvan. Kahden tappion jälkeen pyrimme pitämään uskon vahvana. Katsotaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, passari lisäsi.

Brasilian tähti Gabi. Kuva: FIVB

Puolivälierien ottelut ovat Brasilia – Dominikaaninen tasavalta, Puola-USA, Italia-Serbia ja Kiina-Turkki. Katso Pariisin olympialaisten lentopalloturnauksesta lisää tietoja tästä.