Czakan pelaa taas Mestaruusliigaa, vaikka välillä ajatus lentopallosta yökötti

Anna Czakan nähdään taas tulevalla kaudella lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Uutinen on yksi kesän iloisimmista.

LP Viestin keskitorjuja Czakan joutui olemaan kaksi kautta syrjässä tositoimista rytmihäiriöiden vuoksi. Seuran mukaan vaiva saatiin hallintaan ablaation avulla.

Czakan, 28, kuului vuosien ajan lentopallon pääsarjan parhaisiin pelaajiin, mikä toi paikan Suomen maajoukkueeseenkin. Erityisesti EM-kisoissa 2021 hän esiintyi hienosti edukseen.

Viesti ilmoitti heinäkuun lopussa, että Czakan tulee takaisin salolaisjoukkueen vahvuuteen. Urheilija kertoi palaavansa erittäin hyvin fiiliksin lentopalloiluun.

– Toukokuussa aloitin treenit Viestin kanssa. Lähdin haistelemaan, miltä lentopalloilu tuntuu. Kunto ei ollut silloin hirveän hyvä, mutta kipinä syttyi uudelleen, Czakan kertoi.

– Joskus pelaaminen on jopa vähän yököttänyt, koska tiesin, että palaamisen prosessista tulee pitkä. Mutta on lentopallon lyöminen ollut aina ihan kivaa, urheilija sanoi.

Czakan on Salon Viestin kasvatti. Liigaseura LP Viestissä hän on voittanut Suomen mestaruuksia ja päässyt pelaamaan Mestarien liigaakin. Czakanilla on puolalaista (isoisä), brittiläistä (isä) ja suomalaista (äiti) perimää.

LP Viestin toinen tuore sopimuspelaaja tulee suoraan olympiakentiltä. Hakkuri Pamella Adhiambo Owino edusti Keniaa Pariisin olympialaisissa. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pisteentekijä. Kenia hävisi kaikki kolme alkulohko-otteluaan tuloksella 0-3 ja putosi jatkosta.

Pamella, 22, on vain 172 senttimetriä pitkä eli suhteellisen lyhyt hakkuriksi. Olympialaisissa hän kuitenkin näytti, että ponnistusvoimaa on rutkasti ja iskulyönnit lähtevät tiukasti. Viestissä passeja hänelle jakelee LP-Vampulasta siirtynyt Lotta Kukkonen, joka kuului viime kaudella liigan parhaisiin passareihin.

Tähtitason hankinta Teemu Mäkikyrön valmentamassa Viestissä on myös yleispelaaja Emmi Riikilä. Uusia vastuunkantajia tarvitaan, sillä viime kauden luottopelaajista esimerkiksi Darja Butkevitsh, Netta Laaksonen ja Clemence Garcia vaihtoivat maisemaa.

Puijo Wolley: Viime kauden pronssijoukkue on hankkinut kaksi kansainvälistä pelaajaa. Kuopioon siirtyvät Deja Robinson ja Anahi Tosi.

Keskitorjuja Robinson on tuttu Nurmon Jymystä. Argentiinalainen Tosi, joka on kotimaansa lisäksi pelannut Italiassa ja Kreikassa, taitaa niin yleispelaajan kuin hakkurin pelipaikat.

Nurmon Jymy: Yhdysvaltalainen Morgan Bossler tulee keskitorjujaksi. Aino Kantokoski, 17, puolestaan täydentää yleispelaajaosaston.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Passari Victoria Deisl siirtyy Itävallan kentille. Deisl aloitti viime kauden Kerhon passarina, mutta kausi katkesi pahaan loukkaantumiseen jo marraskuussa.

Räsänen lähtee Espanjaan

Mikko Räsänen on ottamassa loikan kansainvälisille kentille ja Espanjan sarjaan (Club Voleibol Melilla). Lentopallon miesten Mestaruusliigassa yleispelaaja Räsänen on nähty viimeksi Akaa-Volleyn väreissä.

Kuva: CEV.eu

Kesällä Räsänen siirtyi Kokkolan Tiikereihin, mutta sopimuksessa ollut ulkomaanpykälä mahdollisti lähtemisen Espanjaan. Mestaruusliigassa Räsänen on edustanut myös Savo Volleyta ja Karelian Hurmosta.

Savo Volley: Hakkuri Jere Tikkala saapuu Akaa-Volleysta Savoon ja täydentää joukkueen. Uusi valmentaja Arttu Keränen toteaa, että Tikkala laittaa nyt kaiken fokuksen lentopalloon armeijan jälkeen.

– Valmentajan näkökulmasta tilanne on ideaalinen. Hän tulee saamaan varmasti enemmän vastuuta kuin aiemmilla liigakausillaan, ja uskon, että kehitys saa sitä myötä ison sysäyksen eteenpäin. Hän on taitopelaaja, Keränen kommentoi.