Jurik hakkuriksi lentopallon Mestaruusliigaan

Kyyjärven lentopalloylpeys KyKy-Betset sai viime kaudella nauttia ensiluokkaisesta hakkurista, ja nyt on myös uuden kauden päähyökkääjä valittu.

Samuel Jurik on KyKy-Betsetin tuore hakkurihankinta. Slovakialainen 25-vuotias pelimies on vaikuttanut kotimaansa seurajoukkueissa, viime kaudet Bratislavassa. Pituutta hänellä on 196 senttimetriä.

– Lentopallo on aina ollut intohimoni, ja olen innoissani voidessani tuoda taitojani ja innostustani joukkueeseen. Tehdään tästä kaudesta paras, Jurik viestittää KyKy-Betsetin verkkosivuilla.

Nuori latvialaishakkuri Renars-Pauls Jansons nousi viime kaudella ilmiöksi lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Hän iski omille sataluvuilleen pistepörssissä, mikä herätti luonnollisesti muiden maiden laadukkaat seurajoukkueet. Jansons pelaa alkavalla kaudella Tshekin liigaa Karlovarskossa.

KyKy tiedotti lisäksi, että kokeneet yleispelaajat Aivars Petrusevics ja Romans Sauss jatkavat joukkueessa. He ovat latvialaisia kuten päävalmentaja Guntis Atars.

Uusia pelaajia KyKy-Betsetin joukkueessa ovat myös passari Joska Försti sekä keskitorjujat Sten Perillus ja David Jannesson. Kyyjärven ryhmä avaa liigakauden 2024-25 kotiottelulla Karelian Hurmosta vastaan 28. syyskuuta.

TUTO Volley: Turkuun on hankittu uusiksi yleispelaajiksi Tapio Toiviainen ja Lauri Vanhanen. Toiviainen edusti viime kaudella Savo Volleyta ja Vanhanen Vantaa Ducksia.

Toiviainen tunnetaan teknisenä kaverina: hän on pelannut liigassa niin yleispelaajana, hakkurina, keskitorjujana kuin liberona. Kevättalvella 2022 hän sai Hurrikaani-Loimaan väreissä loukkaantumisten vuoksi komennon keskitorjujaksi.

– Työsopimuksessa lukee ”lentopalloilija”. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut, olen keskellä pelannut aiemminkin. Nyt ei ollut muita vaihtoehtoja, joten asiaan tiesi asennoitua ennen ottelua. Ihan mukavasti meni, ei pelipaikalla ole niin väliä, Toiviainen kommentoi Hurrikaaniin YouTube-kanavalla.

Myös Vanhanen on pelannut Hurrikaanissa. Ducksiin hän siirtyi kaudeksi 2023-24. Vantaalla eivät tällä hetkellä rahkeet riitä liigalentopalloiluun, joten Ducks lähti 1-sarjaan. Viime kauden Ducks-ryhmästä myös Kalle Kattelus siirtyy TUTO Volleyn väreihin.

Savo Volley: Mestaruusliigan parhaisiin keskitorjujiin muutaman kauden ajan kuulunut Jakub Kovac siirtyy Tshekin liigaan ja Kladnoon.

Ternava lähtee Tshekin liigaan

LP Viesti: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa salolaisjoukkue LP Viestiä edustanut yleispelaaja Arita Ternava vaihtaa odotetusti maisemaa. Hänet nähdään vastedes Volejbal Prerovin peliasussa Tshekissä.

Passari Irina Mäkinen lähti puolestaan testaamaan taitojaan yliopistokentille Yhdysvaltoihin. Hän on jo pelannut Florida Southwestern State -opinahjon joukkueessa Bucsissa. Mäkinen on joukkueen historian ensimmäinen pohjoismaalainen pelaaja.

LiigaPloki: Emma Ellis on löytänyt uuden seuran Espanjasta. Lähes 190-senttinen urheilija vaikutti Pihtiputaalla niin yleispelaajana kuin hakkurina.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Keskitorjuja Lotta Alatalo lähtee hakemaan vauhtia sarjaporrasta alemmas ja edustaa alkavalla kaudella Lempo-Volleyta. Ykkössarjaan suuntaa myös passari Pipsa Roivainen, jonka uusi joukkue on helsinkiläinen Tapanilan Erä.