Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon miesten Mestaruusliiga käynnistyy torstaina 26. syyskuuta. Seurat viimeistelevät joukkueitaan uuden sesongin alla.

KyKy-Betset on kiinnittänyt liberokseen Darian Picklykin. Picklyk, joka täyttää kauden alla 25 vuotta, on nähty muun muassa Kanadan maajoukkuepaidassa. Tuomas Sammelvuon valmentamaan olympiajoukkueeseen hän ei kuitenkaan kuulunut.

Kyyjärven lentopalloylpeys täydentää yleispelaajaosastoaan Markuss Cielavsilla. Hän on pelannut viime kaudet ulkomailla, Itävallassa ja Liettuassa.

Markussin isä Salvis Cielavs oli takavuosina tähtipelaaja Suomen pääsarjassa. Mestaruusliigassa Markuss on aiemmin edustanut Karelian Hurmosta, Savo Volleyta ja Lentopalloseura Ettaa.

Karelian Hurmos: Säästeliäästi toiminnastaan tiedottanut Hurmos vahvisti uuden joukkueensa kokoonpanon. Siihen kuuluvat muiden muassa keskitorjuja Toby Ezeonu ja yleispelaaja Ben Harrington. Katso koko joukkue tästä.

Raision Loimu: Raisiolaisten uusi nippu on kasassa. Viimeinen palanen on libero Roope Siliämaa, joka on tuttu Loimusta viime kaudelta. Siliämaa esiintyi tarvittaessa yleispelaajanakin.

– Kauden jälkeen tuli pitkä tauko lentopallosta ja samalla tuli mietittyä myös omaa jatkoa. Loimussa arki toimii hyvin ja valmennus vakuutti, joten oli mukava palata elokuussa takaisin Kerttulaan, Siliämaa kertoi Loimun tiedotteessa.

– Tulevan kauden joukkueessa on mielenkiintoisia taistelupareja, mutta hommia on vielä kovasti edessä ennen kauden alkua ja kohti seuran tavoitteita.

Tomas Rodrigues, joka nähtiin viime kaudella Raision Loimun yleispelaajana, siirtyy Kyprokselle. Uusia kansainvälisiä tulijoita Raisiossa ovat hakkuri Prince ja yleispelaaja Nigel Nielsen. Austris Stals on aloittanut päävalmentajana.

VaLePa: Viime kauden pronssiryhmästä yleispelaaja Franca palaa kotimaahansa Brasiliaan, ja keskitorjuja Jacob Ekman pelaa seuraavaksi Ranskan liigassa (Cannes).

Huippuhakkurit vaihtavat maisemaa

LP-Vampula: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa viime kaudella huimat tehot iskenyt Cheyenne Jones on löytänyt uuden seuran kotimaastaan Yhdysvalloista. Hän edustaa Orlando Valkyries -joukkuetta, joka pelaa Pro Volley Federation -liigassa.

Viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista Jovana Biberdzic jatkaa Huittisissa. Uudet yhdysvaltalaispelaajat ovat hakkuri Taylor Oberpriller, yleispelaaja Caitlan Buettner ja keskitorjuja Carly Evetts.

LP Viesti: Viime kaudet sarjan parhaisiin hakkureihin kuulunut Darja Butkevitsh siirtyy Portugaliin. Suomessa hän edusti OrPoa ja Viestiä. Salossa hakkurin tontin ottaa haltuunsa Pamela Owino, joka edusti kesällä Keniaa Pariisin olympialaisissa.

Arctic Volley: Kanadalainen yleispelaaja Adriel Goodman vaihtaa Rovaniemen Ranskaan (Rennes). Arcticissa kansainvälisestä osaamisesta vastaavat alkavalla kaudella passari Abby Brewster ja yleispelaaja Sarah Glynn.