Lentopalloilija Alexander Berggren siirtyy PerPoon

Lentopallon Mestaruusliigan rovaniemeläisjoukkue Perungan Pojat lisää kierroksia. Tuoreimmat kiinnitykset ovat Alexander Berggren ja Ville Järnvall.

Berggren on ruotsalainen keskitorjuja, joka on kotimaansa lisäksi pelannut Sveitsin liigassa.

– Olen puoliksi suomalainen, mutta en ole koskaan käynyt Suomessa. Olenkin valmis uuteen seikkailuun. Tästä liigasta olen kuullut paljon hyvää, Berggren sanoo.

Yleispelaaja Järnvall muistetaan mestarijoukkue VaLePan ringistä. PerPossa hänelle on todennäköisesti luvassa enemmän vastuuta kuin kivikovassa kultaryhmässä.

– Hyvillä mielin uusia haasteita kohti, ehkä inan helpompi haastaa kuusikon paikkaa muualla kuin VaLePassa. Puitteita olen kuullut aina kehuttavan, joten on kiva päästä nyt testaamaan ne itse. Tavoitteena ensi kaudella on kehittyä lisää ja ulosmitata kaikki itsestä ja uudesta joukkueesta, kuvailee Järnvall.

Lue tästä PerPon aikaisemmista pelaajakiinnityksistä.

Hurrikaani-Loimaa: Lauri Vanhanen jatkaa yleispelaajan tontilla. Jatkosopimuksen on tehnyt myös passari Jarno Koivuniemi.

Akaa-Volley: Libero Voitto Köykkä siirtyy Bundesliigaan, mutta kovan luokan tekijä tulee tilalle. Hän on kanadalainen Elijah Risso, 24.

– Tavoitteena on olla liigan paras libero. Mutta joukkuepelaajana haluan luonnollisesti ennen kaikkea tehdä kaikkeni Akaa-Volleyn menestyksen eteen, kertoo Risso.

Vantaa Ducks: Kansainvälinen libero, ranskalainen Louis Pineau, on haalittu myös Vantaan Korsoon.

Pölkky Kuusamo: Joukkue alkaa olla valmis puolustamaan lentopallon naisten Suomen mestaruutta. Hakkuriksi saapuu Julia Azevedo. Brasilialainen urheilija on vaikuttanut Pohjois-Amerikan yliopistokentillä sekä Kyproksella.

Viime kauden hakkuri Julie Lengweiler siirtyy Espanjan liigaan. Kuusamoon etsitään vielä yhtä pelaajaa.

LiigaPloki: Yhdysvaltalainen yleispelaaja Kristin Lux liittyy LiigaPlokin ulkomaalaiskaartiin. Emilia Tyynismaa puolestaan täydentää keskitorjujaosastoa.

LP Kangasala: Vuosien ajan liigaliberoiden eliittiin kuulunut Tiiamari Sievänen jatkaa Kangasalla.