PerPo sorvasi tukun pelaajasopimuksia – ”Nyt on sopivasti nälkää lähteä parantamaan”

Kuva: PerPo

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Perungan Pojat jäi viime kaudella jumboksi, mutta kohti uutta kautta mennään lupaavassa myötätuulessa.

PerPo kertoo, että paljon on vettä virrannut Kemijoessa ja runsaasti on mustetta kulunut pelaajasopimuksista vastaavan Niko-Matti Koskelan toimistolla.

Viime kauden ykköspassari Lasse Jäntti jatkaa Rovaniemellä, samoin libero Jami Törrö. Uusia hankintoja ovat puolestaan libero Miro Rasinperä ja passari Ari-Matti Puhakka.

Jäntti on tuttu kasvo PerPossa parin vuoden ajalta. Viime kaudesta sisuuntuneena Lasse on valmis tulevan kauden haasteisiin.

– Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, joten sopivasti on nälkää lähteä siitä parantamaan, sanoo Jäntti.

PerPo (joka on pelannut viime kaudet sponsoroiduilla nimillä Team Lakkapää ja Lakkapaa.com) voitti menneellä liigakaudella viisi ottelua. Sarjaa vaikeuttaneiden terveyshaasteiden vuoksi PerPolta jäi yksi ottelu pelaamatta. Ottelukohtaisella pistekeskiarvollaan 0,62 PerPo oli liigan viimeinen; karsintoja tai putoamista 1-sarjaan ei tarvinnut kuitenkaan pelätä, sillä yhdeksänneksi sijoittanut Etta lähtee sarjaporrasta alemmas talousongelmien vuoksi.

PerPoon Jäntin passarikirittäjäksi hankittiin 19-vuotias ja 191-senttinen Ari-Matti Puhakka. Kajaanilaislähtöiseltä Ari-Matilta löytyy kokemusta 2-sarjasta Kajaanin Kuohusta ja Puijo Wolleysta sekä 1-sarjasta NaPasta. Varusmiespalvelun suorittamisen jälkeen on oikea hetki ottaa askel kohti Mestaruusliigaa.

– Kaksi vuotta olen asunut Rovaniemellä. Iso palo on taas päästä treenaamaan ja pelaamaan täysaikaisesti. Kajaanista olen lähtöisin, ja Pudasjärveltä löytyy sukujuuret. Olen kaveri, joka treenaa lujaa ja antaa aina kaikkensa, kertoo Puhakka.

Libero-osastolla jatkaa Jami Törrö, joka sai roimasti kokemusta sekä oppeja viime kaudella. Hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Törrö saa seurakseen viime kaudella KyKy-Betsetissä 1-sarjan mestaruuden voittaneen 22-vuotiaan ja 186-senttisen Miro Rasinperän. Rasinperä on saanut lentopallo-oppinsa Kuortaneella.

PerPon sopimusekspertti Niko-Matti Koskela vaikuttaa varsin tyytyväiseltä ensimmäisiin kiinnityksiin.

– Saatiin molemmille pelipaikoille hyvä kaksikko. Kaikki pelaajat ovat vielä nuoria, mutta molemmilla pelipaikoilla toisella on enemmän kokemusta liigasta ja toinen on lupaava haastaja, Koskela puntaroi.

Karelian Hurmos: Joensuuhun siirtyy nuori, ykkössarjakokemusta omaava yleispelaaja Niko-Matias Puhakka. Hurmoksella on 12 pelaajasopimusta kasassa.

LP Kangasala: Suomen lupaavimpiin lentopalloilijoihin kuuluva Neea-Maria Joki, 17, on tehnyt jatkosopimuksen Kangasalan kanssa. Vahvuudessa jatkaa myös libero Inka Sairiala, 19.