Raision Loimuun argentiinalainen keskitorjuja Joaquin Layus

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon Mestaruusliigan uuteen kauteen valmistautuva Raision Loimu on hankkinut keskitorjuja Joaquin Layusin.

Layus, 28 vuotta ja 204 senttimetriä, muodostaa tulevalla kaudella Loimun keskiosaston yhdessä Eetu Mäen ja Aatu Viholan kanssa.

– Uskon, että kokenut pelaaja voi auttaa meidän nuoria keskitorjujiamme ottamaan urallaan taas yhden askeleen ylöspäin. Joaquin tuo vielä lisää torjuntavoimaa meidän pitkään ja ulottuvaan joukkueeseemme ja auttaa tekemään meistä pelottavan torjuntajoukkueen kotimaiseen liigaan, Loimun valmennustiimiin kuuluva Mika Rantanen sanoo.

Joaquin Layus pelasi juniori-ikäisenä Argentiinan nuorten maajoukkueessa, mutta A-maajoukkueen portit eivät ole vielä auenneet. Viime kaudella hän voitti Argentiinan lentopalloliigan torjuntapörssin.

Tuore Loimu-pelaaja tuumaa, että siirtyminen Raisioon voi olla reitti maajoukkueeseen.

– Tavoitteeni on edetä kansainvälisillä kentillä mahdollisimman pitkälle ja päästä pukemaan uudestaan myös maajoukkueen värit ylleni. Suomesta en tiedä vielä paljokaan, mutta netistä tutustuin, että maa on kaunis ja hyvin organisoitu, mikä on varmasti iso ero kotimaahani, Layus sanoo.

Loimun passariosastoa täydentää 21-vuotias Janne Pyhäjärvi. Pyhäjärvi on kotoisin Rovaniemeltä ja lentopallo-oppinsa hän on saanut Napapiirin Palloketuissa. Hän pelasi ensimmäiset mestaruusliigaottelunsa oululaisessa Ettassa.

Savo Volley: Japanilainen Keisuke Matsuo on hallitsevan SM-hopeamitalistin uusi libero. Savo Volleyn tärkeät pelaajat Andrus Raadik ja Jakub Kovac jatkavat, samoin keskitorjuja Aleksei Zhbankov.

KyKy-Betset: Kyyjärveläisen liiganousijan jatkajia ovat Aatu Pöllänen, Aaro Keisanen, Miko Kostamo, Illia Liunenko ja Olli Saarenmaa.

Vantaa Ducks: Passari Tommi Mäkelä on tehnyt jatkosopimuksen.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hopeajoukkueessa menee verkon keskusta uusiksi. Roosa Laakkonen siirtyy Bundesliigaan, joten vahvistusta tarvitaan. Kangasalle tulevat Netta Rekola ja Laura Laukkanen. Rekola muistetaan OrPosta, ja Laukkanen pelasi viime kaudet LP-Vampulassa.

Woman Volley: Rovaniemellä on tehty koko joukko sopimuksia nuorten pelaajien kanssa. Ensi kauden rinkiin kuuluvat Anni Pohjanen, Neea Tasala, Noora Kallinen ja Larissa Isokääntä. Kaikki ovat alle 19-vuotiaita.

LiigaPloki: Nuori Silja Kananen jatkaa yleispelaajana. Jani Lindgren puolestaan toimii vastedes uuden luotsin Kim Buchwaldin apuvalmentajana.

OrPo: Serbialainen Darco Gorunovic on uusi kakkosvalmentaja. Andrea Carasi, kotimaa Italia, kantaa päävastuun.