Lentopalloilija Roosa Laakkonen siirtymässä ulkomaille

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan parhaisiin pelaajiin päättyneellä kaudella kuulunut Roosa Laakkonen on siirtymässä kansainvälisille kentille.

Laakkonen oli LP Kangasalan ehdottomia avainpelaajia SM-hopeaa tuoneella kaudella. Hän oli tilastollisesti liigan paras keskitorjuja niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä.

Kangasalan liigajoukkueessa Laakkonen pelasi ensimmäisen kerran jo kaudella 2013-2014.

Laakkosella on aiempaa kansainvälistä seurajoukkuekokemusta Saksasta ja Ranskasta. Somejulkaisussaan hän kiitti sidosryhmiään ja kertoi siirtoajatuksistaan.

– Nyt on aika siirtyä uusiin haasteisiin, sillä unelma ulkomailla pelaamisesta elää vahvana. Haluan vielä kokea sen, ettei mikään jäisi vanhana kaduttamaan, Laakkonen kirjoitti.

Alkavalla maajoukkuekaudella Laakkonen palaa Suomi-paitaan. Keskitorjuja ei ollut viime vuonna mukana maajoukkueessa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Jenna Ylivainio jatkaa passarin tontilla ja saa parikseen Pipsa-Pauliina Roivaisen. Roivainen, 21, siirtyy LP-Vampulasta. ”Hämeenlinnaan on muodostumassa aika kova ja hyvä porukka, jossa jokainen puskee toista eteenpäin”, Roivainen tietää.

LiigaPloki: Emilia Joensalo siirtyy Hämeenlinnasta liberohommiin Pihtiputaalle. LiigaPlokin toinen libero ensi kaudella on Jemina Pasanen.

OrPo: OrPon uusi valmentaja on italialainen Andrea Carasi. Carasi toimi apuvalmentajana ranskalaisessa Mulhousessa, joka pelasi tällä kaudella Mestarien liigassa LP Saloa vastaan. Valmennuskokemusta on myös Italiasta.

Woman Volley: Uusi päävalmentaja Avo Keel saa avukseen Jukka Mäkihannun.

Karelian Hurmos: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa hakkuri Eetu Häyrinen jatkaa Joensuussa. Varmistuneita Hurmos-pelureita ovat myös Tatu Hakkarainen, Petteri Härkönen, Lauri Jylhä, Lasse Jylhä, Atte Rissanen ja Matias Korhonen.

Oivallisen kauden esittänyt yleispelaaja Jere Heiskanen siirtyy Bundesliigaan, TSV Unterhachingiin.

Savo Volley: Kaksi viimeistä SM-hopeaa vienyt Savo Volley uudistuu. Ikoniset hahmot Lelu Ojansivu ja Antti Siltala lopettavat, ja nuori huippupassari Fedor Ivanov on mitä ilmeisimmin vaihtamassa maisemaa:

View this post on Instagram

A post shared by Fedor Ivanov (@_fedorivanov)