Lentopallon maajoukkuepelaaja Yasmine Madsen siirtyy Bundesliigaan

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallovienti vetää taas. Viimeisin siirtyjä on Yasmine Madsen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhosta ja LiigaPlokista tuttu Madsen siirtyy Saksan Bundesliigaan. Hänen uusi joukkueensa on VC Neuwied 77.

Päättyneellä Mestaruusliigan kaudella Madsen oli saavuttamassa SM-pronssia Hämeenlinnalle. Aiemmin keskitorjujana pelannut urheilija on noussut viime vuosina kansalliselle kärkitasolle hakkurina. Hän kuuluu Suomen maajoukkueeseen.

Neuwiedin päävalmentaja Tigin Yaglioglu vaikuttaa tyytyväiseltä tuoreeseen pelaajahankintaan.

– Yasmine sopii joukkueeseemme todella hyvin. Hän on Suomen maajoukkuepelaaja ja ottaa nyt ensimmäisen askeleensa ulkomaille. Hän on vahva ja dynaaminen pelaaja. Hän on antanut hyvän vaikutelman myös ihmisenä, Yaglioglu kertoo.

VC Neuwied 77 (joka tunnetaan myös nimillä VCN77 ja Die Deichstadtvolleys) hävisi Bundesliigan viime kaudella jokaisen ottelunsa, joten parantamisen varaa totisesti on.

Koronaviruspandemian vuoksi kansainvälinen pelaajaliikenne oli pitkään tavallista hiljaisempaa, mutta nyt maisema taas vaihtuu. Suomesta kansainvälisille kentille ovat suunnanneet viime aikoina muiden muassa Madsen, Roosa Laakkonen, Fedor Ivanov, Jiri Hänninen ja Voitto Köykkä.

Toki Suomikin vetää: ensi kaudeksi ainakin Akseli Lankinen ja Henrik Porkka palaavat kotimaiseen liigaan.

Raision Loimu: Loimu on solminut pelaajasopimuksen Dominikaanisen tasavallan maajoukkueen yleispelaajan Wilfrido Hernandezin kanssa. Hernandez, 32, tuo Loimun nuoreen joukkueeseen tarvittavaa kokemusta. Pituutta Hernandezilla on 201 senttimetriä.

Kokemusta Hernandez on kerryttänyt seurajoukkueurallaan kotimaansa lisäksi Ranskan, Indonesian, Libyan ja Saudi-Arabian pääsarjoissa. Viime kauden hän pelasi kotimaansa liigassa.

– Uskon, että Wilfrido täydentää yleispelaajaosastoa juuri oikealla tavalla. Vahva hyökkääjä ja luotettava vastaanottaja vahvistaa meidän sideout-pelaamistamme entisestään, kommentoi Loimun Mika Rantanen.

Hernandez kantaa suurta vastuuta Dominikaanisen tasavallan joukkueessa.

– Suomessa en ole ennen käynyt, enkä tiedä maasta oikeastaan mitään vielä, mutta tietääkseni olen ensimmäinen dominikaani maan liigassa. Toivon ottavani kehitysaskeleita ensi kaudella ja pystyväni auttamaan joukkuetta saavuttamaan asetetut tavoitteet, Hernandez sanoo.

Raision Loimulla on nyt koossa 12 pelaajasopimusta.

Akaa-Volley: Akaa-Volleyn mestaruusliigamiehistö alkaa saada lopullisen muotonsa. Mukana on nyt kolme akaalaisen lentopallo-osaamisen tuotetta. Aiemmin julkaistujen Saku Tuomivaaran ja Jere Tikkalan sopimusten jatkoksi seura tiedottaa, että Nico Nurmesniemi jatkaa kotipaikkakunnallaan.

Yleispelaaja Nurmesniemen vahvuuksia ovat syöttöjen tehokkuus ja vastaanoton varmuus. Hän on varsin kimmoisa pelaaja: Akaan Seutu -lehti julkaisi elokuussa 2013 artikkelin, jonka otsikko oli ”Nico Nurmesniemi taas korkeushypyn Suomen mestariksi”. Kun jo 15-vuotiaana ylittää 190 senttiä korkealla olevan riman, ei tarvitse epäillä ulottuvuuden riittämistä aikuisiässä lentopalloverkolla.

Nurmesniemen lentopalloura alkoi A-volleyn F-junioreissa. Sen jälkeen tie kulki Lempäälän Jyryn, Kalevan Lentopallon, Hämeenlinnan TT-Volleyn ja Isku-Volleyn kautta takaisin Akaaseen. Yleispelaaja aloittaa neljännen kautensa Akaa-Volleyssa.

Savo Volley: Yhdysvaltalainen Michael Michelau jatkaa Savossa. Suomen-kaudesta tulee hänelle toinen. Viime sesongin hän aloitti oululaisessa Lentopalloseura Ettassa ja siirtyi kesken kauden Savoon. Yleispelaaja nähtiin ajoittain myös hakkurin roolissa.

Vantaa Ducks: Keskitorjuja Iiro Seppälä on tehnyt jatkosopimuksen.