East Volley pystyi pitämään hakkurinsa – ”Liigaseuroistakin tuli kyselyjä”

Tämä uutinen perustuu Itä-Savo-lehdessä julkaistuun artikkeliin, ja alkuperäismateriaalin käyttöön on saatu ko. lehden lupa. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnalainen East Volley on aloittanut valmistautumisen syksyllä alkavaa lentopallon 1-sarjaa varten, ja joukkueen runko alkaa olla kasassa. Päävalmentajana jatkaa Antti Pölönen.

Seuran GM Tero Kautonen kertoo, että joukkue aloitti yhteisharjoittelun viime viikolla.

Tällä hetkellä kasassa on vajaat kymmenen pelaajasopimusta. Kautonen on iloinen jokaisesta kiinnitetystä pelaajasta, mutta erityisen leveän hymyn huulille saa hakkuri Taavi Tuomisen kanssa solmittu sopimus.

– Taavin jatko on huippu-uutinen. Liigaseuroistakin tuli kyselyjä, mutta kun opiskelupaikka järjestyi Xamkista (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu), niin Taavi saatiin pidettyä kotikonnuilla. Tuomisen tapaan ykkössarjan eliittiin kuuluva yleispelaaja Teemu Silventoinen allekirjoitti jatkosopimuksen, kertoo Kautonen.

Passarina jatkaa luotettava Henry Helkala. Toinen pelintekijä on viime kaudella yleispelaajana vaikuttanut Verneri Vatola, jolla on passaritaustaa juniorivuosilta.

Muita sopimuspelaajia ovat libero Aleksi Lipsanen, yleispelaaja Jussi Pukkinen sekä omista junioreista edustusjoukkueeseen nostettu 16-vuotias toisen polven lentopalloilija Aatu Nenonen.

Uutena pelaajana East Volleyn kokoonpanoon tulee Arttu Moisio, joka siirtyy viime kaudella runkosarjan voittaneesta Lempäälän Lempo-Volleysta. 28-vuotiaalla yleispelaajalla on mittaa 192 senttimetriä.

Kesäharjoitteluryhmässä toistaiseksi sopimuksettomia pelaajia ovat Eetu Kautonen, Juho Rusko, Simo Wilska ja Jarno Tolvanen. Runkopelaajistoon kuuluva Ilkka Sairanen sen sijaan on kahden vaiheilla lentopallouran jatkon suhteen.

– Toivotaan, että ”Ile” vielä jatkaisi. Muutamia virityksiä pelaajiston suhteen on, ja loppukesä näyttää, mihin suuntaan vaakakuppi heilahtaa. Ainakin keskitorjujalle ja yhdelle passarille olisi vielä tilausta, Kautonen sanoo.

East Volleysta tuttu 19-vuotias Veeti Kosonen jatkaa uraansa Lempäälässä. Yleispelaaja on tehnyt Lempo-Volleyn kanssa yksivuotisen sopimuksen. Hämeeseen hänet vie tuotantotalouden opinnot Tampereen yliopistossa.

Viime kauden pelaajista passari Jonne Väisänen sen sijaan on laittanut pelikengät naulaan.

Lentopallon 1-sarjan kaudella 2021-2022 East Volley sijoittui seitsemänneksi runkosarjassa ja eteni pudotuspeleihin. Puolivälierissä East hävisi KyKy-Betsetille, joka lopulta voitti ykkössarjan ja nousi ensi kaudeksi Mestaruusliigaan.

Teksti: Itä-Savo, Lentopallo.info