Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

PerPon uusi vahvistus Alvi Shurdhi. Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hallitseva pronssimitalisti Akaa-Volley on hankkinut yleispelaaja Mohammadreza Beykin.

Akaan ja Beykin, 22, välinen sopimus on yksivuotinen. Viime kaudella Portugalin liigassa pelannut Beyk saa uudessa joukkueessaan maanmiesseuraa, sillä hän on hakkuri Ali Fazlin tapaan iranilainen.

– Tutustuin Aliin Iranin liigassa ja pidän häntä erittäin hyvänä lentopalloilijana. Uskon, että voimme yhdessä pelata menestyksekkään kauden Akaassa, kertoo Beyk.

Beyk kertoo haluavansa olla hyvässä kunnossa Akaaseen saapuessaan. Hän ei pelaa kesällä beach volleyta tai harjoita muutakaan kilpaurheilua.

– Haluan pelata laadukkaan kauden Akaassa ja saavuttaa joukkueen kanssa sille asetetut tavoitteet.

– Tiedän kyllä Suomen kylmyyden. Uskon kuitenkin sopeutuvani hyvin. Ali on kertonut Suomen hyvistä olosuhteista ja laadukkaasta liigasta. Kun tavoitteena on keskittyä lentopalloiluun, kylmyys ulkosalla ei häiritse, vakuuttelee Beyk.

Perungan Pojat: Rovaniemeläisjoukkueen yleispelaajatontille löytyi vahvistusta Kreikasta. Uusi hankinta on Alvi Shurdhi, jolla on kokemusta Kreikan, Saksan, Britannian ja Ruotsin lentopallokentiltä.

– Tavoitteeni on auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon. Hienoa nähdä uusi maa ja saada uusi kotikaupunki, Rovaniemi, Shurdhi kertoo.

– Pelaajana olen intohimoinen joka tilanteessa. Olen nopea, vastaanottoni on varma ja syöttöni vahva, mies kehaisee.

Savo Volley: Keskitorjuja Miki Jauhiainen jatkaa Savossa. Jauhiainen tuli Savo Volleyn joukkueeseen vuosi sitten vietettyään komeat vuodet USA:ssa lentopalloilijana ja yliopisto-opiskelijana. Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Jauhiainen kuului viime kaudella Mestaruusliigan parhaisiin keskitorjujiin.

Keskiosasto on Savolla varsin hyvässä tikissä, sillä myös Jakub Kovac ja Aleksei Zhbankov jatkavat.

Pölkky Kuusamo: Yhdysvaltalainen yleispelaaja Felicia Marshall on naisten Mestaruusliigan mestarijoukkueen uusin, ja mahdollisesti viimeinen, hankinta. Pölkystä tulee yliopistourheilijana suoriutuneen Marshallin ensimmäinen ammattilaisseura.

– Joukkueemme on rakentunut juuri haluamallamme tavalla. Hyviä kontakteja on luotu ympäri maailmaa. Meitä arvostetaan ja meille halutaan tulla pelaamaan. Jokainen päätös pelaajien suhteen on tehty erityisen harkiten, seuran (Kuusamon Pallo-Karhut) puheenjohtaja Mika Määttä sanoo.

Yleispelaaja Carlyle Nusbaum siirtyy Kuusamosta Saksan Bundesliigaan ja keskitorjuja Molly Lohman Sveitsiin.

Nurmon Jymy: Nuori latvialainen Vlada Pridatko on tulossa hakkuriksi. Sanni Rantanen siirtyy Pohjois-Amerikan yliopistokentille, McNeese State Universityyn.

Puijo Wolley: Kuopiolaisseura on kiinnittänyt yleispelaajat Johelins Belisarion ja Minna Uusi-Illikaisen. Venezuelalainen Belisario pelasi viime kauden Slovakiassa. Uusi-Illikainen on tuttu ykkössarjan Ettasta.