Joel Banks sai töitä

Kuva: CEV.eu

Lentopallovalmentaja Joel Banksin uusi seurajoukkue on PGE Skra Belchatow.

Erittäin korkeatasoisessa Puolan liigassa pelaava Belchatow tiedotti äskettäin valinnastaan. Belchatow on Puolan yhdeksänkertainen lentopallomestari ja se on lisäksi voittanut useita kansallisia cupkilpailuja.

Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa Mestarien liigassa Belchatow on sijoittunut parhaimmillaan toiseksi. Seurajoukkueiden MM-kisoista seuralla on kaksi hopeamitalia.

– Tämä on fantastinen mahdollisuus ja suuri haaste. Juuri tällaista tilaisuutta etsin, Banks kommentoi uuden seuransa verkkosivuilla.

Seurajohtaja Konrad Piechocki on mielissään britin kiinnittämisestä.

– Halusimme valmentajan, joka tuo seuraan tuoretta energiaa ja uutta perspektiiviä. Lisäksi hänellä on tarvittavaa kokemusta, jonka avulla hän pystyy johtamaan joukkuetta pitkän ja vaativan kauden ajan. Hän on kunnianhimoinen ja menestysnälkäinen valmentaja, sanoo Piechocki.

Seurajoukkuetasolla Banks on viimeksi luotsannut Belgian mahtiseura Maaseikia. Helmikuussa hän joutui jättämään päävalmentajan pestin. Maaseikin tuloskunto ei vastannut seurajohdon odotuksia, ja siksi muutos oli seuran mukaan välttämätön.

Joel Banks valmentaa Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta. Brittiläisestä Banksista tuli Suomen valmentaja keväällä 2019 Tuomas Sammelvuon siirryttyä suuren kohun saattelemana Suomen päävalmentajan paikalta Venäjän maajoukkueen leipiin.

Banksin alaisuudessa Suomi on pelannut EM-kisat 2019 ja 2021. EM-kisoissa 2021 Suomi pelasi parasta arvokisalentopalloaan sitten MM-kisojen 2014. Yhtään sensaatiotulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja kolmen alkulohko-otteluvoiton jälkeen Suomi putosi neljännesvälierissä hävittyään maailmanmestari Puolalle.

Vuonna 2022 Suomen lentopallomaajoukkueen haasteena ovat EM-karsinnat vuoden 2023 kisoihin. Suomi ei pääse lentopallon MM-kisoihin 2022, koska maan ranking ei ole riittävän hyvä.